SINTEF Byggforsk viderefører Mur-Sentret

SINTEF Byggforsk har inngått en avtale med de tidligere eierne av informasjons- og kompetansesentret Mur-Sentret om videreføring av aktiviteter som sentret drev.

Gjennom avtalen ønsker de tidlegere eierne at SINTEF Byggforsk, sammen med NTNU, skal bli den fremtidige leverandøren av generell kunnskap og spisskompetanse om murverk i norsk byggenæring.

Ny samarbeidspartner
For murbransjen har sammenslåingen av tidligere Norges byggforskningsinstitutt og SINTEF, samt de nære relasjonene til NTNU, vært avgjørende for valg av ny FoU-samarbeidspartner. Gjennom den inngåtte avtalen ønsker murbransjen å møte utfordringene om å styrke kunnskapsnivået om murverk i byggenæringen. Kommunikasjon, dokumentasjon og gode system for kunnskapsformidling er her sentrale stikkord.

Kunnskapsformidling
Avtalen mellom murbransjen og SINTEF Byggforsk innebærer blant annet at SINTEF Byggforsk overtar Murkatalogen. De overtar samtidig ansvaret for å utvikle kunnskapsproduktet videre. Det ønsker SINTEF Byggforsk å gjøre gjennom å styrke mursiden i Byggforskserien og å utarbeide en egen murhusbok. Prosessen er allerede startet. To blad i Byggforskserien om murverk er revidert i 2007, og i høst starter en omfattende revisjon av blad som viser ytterveggsløsninger som kan møte nye energikrav. Byggkeramikkdelen av Murkatalogen ønsker SINTEF Byggforsk å utvikle videre sammen med Byggkeramikkforeningen.

Langsiktig FoU-satsing for murverk
I løpet av høsten vil SINTEF Byggforsk gjennomføre en markedsanalyse av murbransjens forsknings- og kunnskapsbehov. Samtidig oppretter SINTEF Byggforsk i lag med NTNU og bransjen et diskusjonsforum.

Første samling blir i august. Målet er å utvikle en langsiktig FoU-satsing for murverk.

Prosjektleder for mursatsingen ved SINTEF Byggforsk / NTNU er professor dr.ing. Tore Kvande.