Ny leder for COWIs kontor i Qatar

Nåværende leder av COWIs kontor i Tromsø, Torkel C. Rørstrand, 33, tar fra medio august over som leder av COWIs kontor i Qatar.

 

Kontoret ligger i hovedstaden Doha. Sammen med Bahrain, Oman og Abu
Dhabi, utgjør Qatar COWIs Region Gulfen. Satsingen i området er et ledd i konsernets strategi om sterk regional vekst. Virksomheten i Qatar er i hovedsak knyttet til marine konstruksjoner, bruer, miljø og veg, olje og gass. Etter at kontoret ble etablert i 2003, har det raskt vokst til 55 medarbeidere. Målet er å være 150 innen 2010.

Rørstrand forteller at prosjektene i stor grad speiler landets velstand, bygget på store inntekter fra olje- og gassvirksomhet. Prosjektoppgavene er mange og spennende, Rørstrand nevner spesielt den kunstige øya The Pearl, hvor COWI har prosjektert de marine konstruksjonene, bærende for hele øya. Alle utbygginger er preget av nyskapende, spenstig arkitektur, hvor rådgiverne er samstemte når det gjelder miljøhensyn og estetikk.

Han forlater Norge med kone og 2 små barn i begynnelsen av august.
Øystein Dale vil ta over som ny leder av Tromsø-kontoret. Han har vært ansatt i COWI siden 1999 og blant annet vært sentral i store prosjekter innen fiskeri, havbruk og energi.