SWECO Grøner overtar Nordnorsk Byggekontroll

I dag styrker SWECO Grøner satsingen i Nord-Norge ytterligere gjennom kjøpet av Nordnorsk Byggekontroll AS (NNBK Finnmark).

NNBK Finnmark er en ledende leverandør av rådgivende ingeniørtjenester i Nord-Troms og Vest Finnmark, med kontorer i Alta og Hammerfest. Tidligere i år overtok SWECO Grøner AT Consult i Narvik.

- Dette er et meget spennende miljø, med en solid markedsposisjon og kundeportefølje i vekst. Vi går inn for å satse videre på det som er bygd opp av de dyktige medarbeiderne i selskapet. Oppkjøpet gjør oss enda bedre posisjonert for å gripe de mulighetene som nå åpner seg i nordområdene, sier Vibecke Hverven, adm. dir i SWECO Grøner.

NNBK Finnmark har i dag 14 erfarne medarbeidere med spesialkompetanse innen prosjektering, byggeledelse, arealplanlegging og taksering, og er en av landsdelens markerte kompetansebedrifter innenfor sine tjenesteområder. Fire medarbeidere er nylig rekruttert inn og vil begynne i selskapet i sommer for å møte den økende oppdragsmengden.

- Vi gleder oss til å utvikle vårt sterke miljø videre i SWECO Grøner, og ser frem til å kunne trekke på konsernets kompetanse og kapasitet i dette arbeidet, sier Espen Suhr, daglig leder i NNBK Finnmark.

NNBK Finnmark deltar i byggeprosjekter fra planstadiet til bygget eller anlegget står ferdig. Selskapet er ikke bare en byggeteknisk rådgiver, men utvikler også nye områder og prosjekter gjennom tverrfaglige team tilpasset det enkelte prosjekt. Selskapet besitter også en sterk utredningskompetanse.

 

I sterk ekspansjon

SWECO Grøner er blant landets største leverandører av rådgivningstjenester innen infrastruktur, bygg og anlegg, energi, miljø og tekniske installasjoner. En serie oppkjøp de siste par årene har sikret SWECO Grøner solid tilstedeværelse i flere regioner, og bidratt til veksten i selskapet.

- Vi fortsetter å vokse organisk innen våre satsningsområder. Samtidig har vi sterk fokus på strategiske oppkjøp av ledende konsulentmiljøer, sier Hverven.

Siden januar 2006 har SWECO Grøner kjøpt opp fem selskaper:

 

* RIBA Kristiansand: Rådgivende ingeniørvirksomhet i Kristiansand med et bredt kompetansespekter

* E-CO Tech: Kompetansebedrift som har levert tjenester innen miljø og energidistribusjon

* Rye Kittelsen: Rådgivende ingeniørvirksomhet i Porsgrunn med spesialkompetanse innen tekniske installasjoner

* AT Consult: Rådgivende ingeniørvirksomhet i Narvik med betydelig erfaring i å løse utfordringer i arktiske områder

* NNBK: Rådgivende ingeniørvirksomhet med sterk posisjon i Nord-Troms og Vest-Finnmark.