Frp større enn Høyre på ny kommunevalgmåling

Hvis Frp holder koken fram til valgdagen, kan det for første gang bli større enn Høyre i kommunene.

Det viser en meningsmåling Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).
20,6 prosent av velgerne sier de vil stemme Frp hvis det var kommunevalg nå. 18,6 prosent ville ha stemt Høyre. Ved kommunevalget for snart fire år siden var forholdet mellom de to partiene motsatt. Høyre ble størst med 18,2 prosent av stemmene, mens Frp fikk 16,4 prosent.

Frps generalsekretær Geir Mo tar ikke noe for gitt, men konstaterer at målingen gir partiet hans et godt utgangspunkt foran høstens valg:

- Et viktig mål for oss er å snu Trondheim og Tromsø fra rødt til blått. Dessuten er det selvsagt viktig å beholde det borgerlige flertallet i byer som Bergen, Stavanger, Oslo og Drammen, sier han.

Arbeiderpartiet får 26,1 prosent på målingen. En tilbakegang på 1,4 prosentpoeng i forhold til kommunevalget i 2003. SV har støtte hos 10,1 prosent av de spurte, tilbake 2,3 prosentpoeng.

Senterpartiet sliter i motbakke med en oppslutning på 5,8 prosent, en tilbakegang på 2,1 prosentpoeng i forhold til valget for fire år siden.
KrF får 6,2 prosent oppslutning, tilbake 0,2 prosentpoeng. Vinneren i sentrum er Venstre med 5,7 prosent, en framgang på 1,9 prosentpoeng. RV/Rødt får 2,6 prosent, fram 1 prosentpoeng.