Venstre vil ha egen forskningsminister

Venstre synes forskning blir stemoderlig behandlet av Stoltenberg-regjeringen. Nå vil partiet ha en egen forskningsminister og øke forskningsfondet til 150 milliarder kroner.

Den nye forskningspolitiske plattformen ble presentert av Odd Einar Dørum under Venstres sesongavslutning onsdag. Partiet ser seg som forskningens fremste forsvarer i Norge og presenterer en handlingsplan i 50 punkter.

- Det er lite heldig med et kunnskapsdepartementet som spenner fra barnehager til forskning. Dette lider forskningen under. All kapasitet brukes til å opprette nye barnehageplasser. Vi har en bortforklaringsminister for alt annet enn det som gjelder barnehager, sier Dørum.

Han mener det trengs en egen minister for forskning og høyere utdanning for å få den nødvendige politiske oppmerksomhet rundt disse spørsmålene.

- Alt dreier seg ikke om penger og økte bevilgninger, men forskningsfondet må økes til 150 milliarder kroner innen 2010. I dag er det altfor mye sløsing med tidsbruken til kompetente folk som ikke får forskningsmidler. Sjansen for å få støtte er mindre enn å bli lottomillioner i Verdal'n, sa Dørum.