Store skoleinvesteringer i Møre og Romsdal

Møre og Romsdal fylkeskommune investerer hundrevis av millioner kroner til opprusting av de videregående sklolene i fylket.

 

Nå er det Atlanten videregående skole i kristiansund som skal pusses opp. Skolebygget fra 1967 skal rustes opp for nærmere 49 millioner kroner. Første byggetrinn er godt i gang, skriver Tidens Krav. 

De videregående skolene i Molde og Ålesund er allerede nyoppusset. Nå slår endelig fylkespolitikerne et slag for skolene i Kristiansund.

– I Molde har vi nettopp avsluttet arbeidet på både Romsdal vgs og Molde vgs. Det blir investert én halv milliard i Borgund vgs i Ålesund, og vi starter med et prosjekt i Volda neste uke. Derfor er det ekstra gledelig å kunne slå fast at opprustningen av skolene er i gang i Kristiansund, sa fylkespolitiker Olav Bratland (H).

Bratland, som er leder for plannemnda for byggeprosjektet, fikk æren av å slå den første biten av steintrappa på Atlanten videregående skole.

I løpet av skoleåret skal det blant annet bygges ny kantine og bibliotek. Bygget skal generelt rustes opp. Og administrasjonen skal flyttes ned i første etasjen.

– Det meste skal være ferdig til 15. mai neste år, men i løpet av neste sommer vil det bli lagt til rette for vannbåren varme. PCB holdige armaturer vil også bli skiftet før skolestart neste år, sa Wengstad.

Skolebygget fra 1967 skal rustes opp for nærmere 49 millioner kroner. Første byggetrinn er kommet godt i gang.

– Vi er snart ferdig med det første byggetrinnet hvor senking av terrenget, etablering av ny parkeringsplass og oppføring av et midlertidig paviljongbygg med plass til to klasserom og 30 lærerplasser, sa Jostein Wengstad, som er prosjektleder for Møre og Romsdal fylke.

I løpet av sommeren vil det pågå riving på skoleområdet. En ny hovedinngang og nye toaletter skal etter planen stå ferdig når elevene begynner på skolen igjen til høsten.

– Vi ser frem til oppdraget. I sommer har vi skolen for oss selv, men fra høsten blir dette både en skole og en arbeidsplass, sa Jørn Terje Slatlem, som er prosjektleder for entreprenøren Strand & Stubø.