Byggkjøp fortsetter tung Mjøs-satsing

Byggevarekjeden Byggkjøp etablerer sammen med Brøttum Almenning nå en ny butikk i Nydal Næringspark midt mellom Brumunddal og Hamar.

Butikken blir på totalt 2800 kvadratmeter og åpner i løpet av høsten. Den representerer en fortsatt satsing fra Byggkjøp i Mjøsområdet.

- Vi har en sterk tro på denne etableringen og kommer til å satse et betydelig beløp. Dette er en viktig region med sterk vekst i boligbygging takket være nærhet til Gardermoen og Oslo. Samtidig er det en rekke store hytteområder i området som Trysil, Sjusjøen og resten av Ringsakerfjellet. Til sammen betyr dette et svært interessant marked for oss, forteller kjededirektør i Byggkjøp, Morten Marker og disponent i Byggkjøp Brøttum Almenning, Anstein Kvam.

Felles prosjekt
Byggkjøp Mjøsa er et felles prosjekt hvor Brøttum Almenning og Nordek Invest AS vil stå som stiftere. Partene er enige om Brøttum Almenning skal ha aksjemajoritet og sitte med minimum 51 prosent av aksjene, mens Nordek Invest AS går inn med resten. Aksjekapitalen vil være på 6 millioner kroner.

Nordek Invest AS er et finansieringsselskap som har som formål å være en finansiell støttefunksjon for Nordek AS som eier og drifter byggevarekjeden Byggkjøp og huskjeden Blink.

Rune Smestad, som er administrerende direktør for selskapene Nordek AS og Nordek Invest AS, sier at satsingen i Mjøsområdet sammen med Brøttum Almenning er et nærmest perfekt prosjekt strategisk sett for Nordek Invest AS og Nordek AS.

Satser i regionen
Med etableringen ved Hamar er Byggkjøp nå lokalisert tre viktige steder langs Mjøsa: Eidsvoll, Hamar og Lillehammer/Mesnali.

- Det var egentlig på høy tid at vi i Byggkjøp etablerer oss sterkere i denne regionen. Våre markedsanalyser tyder på at markedet her i området etterlyser en aktør av vår dimensjon. Vi har ikke gjort vår siste satsing i denne regionen. Når vi har lykkes med etableringen i Nydal kan det være aktuelt å tenke tilsvarende på andre siden av Mjøsa, sier Marker.

Byggkjøp og Brøttum
Brøttum Allmenning, som allerede i dag er etablert på Mesnali i Ringsaker, skal ha driftsansvaret for det nye byggevarehuset. Varehuset skal hete Byggkjøp Mjøsa. Satsingen er en ytterligere bekreftelse på det stadig tettere samarbeidet mellom Brøttum og bolig- og byggevarekjeden Nordek. Byggkjøp er Nordeks byggevarekjede.

- Vi har i løpet av de siste to årene blitt stadig tettere knyttet opp til Nordek.

Både gjennom
byggevarekjeden Byggkjøp, men også gjennom husbyggeren BLINK. Når vi nå ønsker å utvikle den sterke stillingen vi har i denne regionen videre, var det naturlig å gjøre dette i samarbeid med Nordek og Byggkjøp, sier Anstein Kvam i Brøttum Almenning.

2800 kvadratmeter
De første spadetakene tas i disse dager på tomta i Nydal Næringspark, der byggevarebutikken skal ligge. Bygget blir på totalt 2800 kvadratmeter og består av en varm del for fullsortiment butikk, kontorer, proffsalg og møterom, samt en kald del for lager. Satsingen betyr også at det etableres 10-12 nye arbeidsplasser i distriktet.