60 prosent av innvandrerne er i jobb

Blant førstegenerasjonsinnvandrere gikk andelen sysselsatte opp fra 57,1 prosent i fjerde kvartal 2005 til 60,1 prosent i fjerde kvartal 2006, melder SSB.

I absolutte tall er det snakk om en vekst på 21 600 sysselsatte. I hele befolkningen økte sysselsettingsprosenten fra 68,5 til 70 prosent.

Innvandrermenn hadde en sysselsettingsprosent på 65,7, mens kvinnene lå på 54,5 prosent. I hele befolkningen var andelene henholdsvis 73,3 og 66,6 prosent. Økningen i sysselsettingen blant innvandrere var sterkest blant menn med 3,6 prosentpoeng, mens det blant kvinnene ble registrert en økning på 2,2 prosentpoeng.

Innvandrere fra Norden hadde den høyeste andelen sysselsatte på 73,5 prosent. Dernest kom gruppene fra de øvrige vesteuropeiske landene og de fra de nye EU-landene i Øst-Europa som begge lå på rundt 71 prosent. Dette høye sysselsettingsnivået må ses på bakgrunn av det sterke innslaget av arbeidsinnvandrere vi finner i disse gruppene.

Når det gjelder de ikke-vestlige, som i hovedsak består av flyktninger og familiegjenforente, hadde innvandrere fra Afrika lavest sysselsetting på 45,2 prosent. Det var likevel denne gruppen som hadde størst økning siden fjerde kvartal i fjor med 3,7 prosentpoeng. Av de ikke-vestlige innvandrerne var det de fra Sør- og Mellom-Amerika som hadde høyest sysselsetting med 62,6 prosent. Ellers hadde innvandrere fra Asia en sysselsetting på 53,3 prosent, og de fra Øst-Europa utenom EU 59,2 prosent.

Les hele statistikken

Sysselsatte, etter innvandrerbakgrunn, landbakgrunn (verdensregion) og kjønn