Flåthen: LO følger hevdvunne prinsipper

LO kan aldri gå på akkord med prinsippet om å respektere inngåtte avtaler, gjeldende regler og hensynet til personvernet.

Det sier LO-leder Roar Flåthen i en kommentar til sekretariatets avgjørelse om å gi hans forgjenger innsyn i Fougnerrapportens underlagsmateriale på visse vilkår.

Sekretariatet har tidligere slått fast at det vi oppfatter som en personalsak i LO nå er lagt bak oss.

- Da henvendelsen kom fra Vallas advokat om å få materialet fra Fougnerutvalget utlevert, måtte vi likevel behandle saken på nytt, sier Flåthen.

Hensyn til Yssen
- Den behandlingen har vi hatt i dag etter at det internt har vært en grundig prosess før sekretariatet konkluderte, sier LO-lederen.
Konklusjonen er i tråd med sekretariatets tidligere beslutning om at LO ikke kan offentliggjøre rapporten i sin helhet. Hva andre gjør kan ikke LO ta ansvaret for, sier Flåthen.

Han bekrefter at hensynet til den andre part, Ingunn Yssen, også har vært med i vurderingen som konkluderer med at sensitive opplysninger ikke skal bringes ut av lokalene der de befinner seg.

Det er de samme forutsetninger som lå til grunn for utvalgets arbeid, sier LO-lederen.

12 advokater
Det kanskje mest oppsiktsvekkende som kom fram under dagens sekretariatsmøte var at Gerd-Liv Valla har benyttet 12 advokater i tillegg til hovedadvokaten, Håkon Bleken. Dessuten har LO dekket utgifter til medierådgivning, rettspsykiater og coacher for Valla, går det fram av en melding på LOs hjemside.

Det kostet 3,2 millioner kroner mens Yssens fikk om lag det halve beløpet til å dekke sine advokatutgifter.

Flåthen avviser at meldingen om de 12 advokatene er en trykkfeil. Tallet fremgår av de fakturaer som foreligger, sier LO-lederen.


Utover det vil han ikke kommentere denne side av saken.