Bekvem fallsikringssele

Skal en fallsikringssele brukes flittig, må den være enkel å ta på og enkel å justere for individuell tilpasning.

Med en ergonomisk ryggplate samt hurtig innstillbare spenner og låser, oppfyller Revolution fra Miller de strengeste krav til brukerkomfort. Selen er smidig og rask å ta på seg, og takket være en unik vridekonstruksjon i midje- eller hoftehøyde er den svært komfortabel å ha på seg.

Fall er en av de vanligste ulykkene på arbeidsplasser og forårsaker alvorlige skader og flere dødsfall hvert år. Med en brukervennlig sele kan mange av disse ulykkene forebygges. Miller Revolution kombinerer sikkerhet og funksjon på en optimal måte samtidig som den er enkel å bruke. Dermed øker sjansen for at den ikke ligger igjen i skapet, men blir en naturlig del av utstyret ved arbeid i stor høyde.

Miller Revolution er en fallsikringssele laget for bygge- og industriarbeidsplasser, og er også å få i varianter tilpasset telekom og vedlikehold.

Lett å ta på seg
- Det kan høres ut som en selvfølge at en sele må være enkel å ta på seg for at den skal brukes, men det kan ikke understrekes nok. Miller Revolution har en ryggplate, som foruten at den gir stabilitet og komfort til selen, gjør at man med én gang ser hva som er bak og fram. Det er ikke vanskeligere å ta på denne selen enn en ryggsekk, sier Jan Erik Sannerud, produktspesialist for fallbeskyttelse på Bacou-Dalloz Nordic. Bacou-Dalloz-konsernet, som Miller er en del av, er ledende innen utvikling, produksjon og salg av personlig verneutstyr.

I tillegg til å lette på- og avtaking fordeler ryggplaten kraften ved fall og forhindrer at selen skjærer inn i kroppen. Ryggplaten som er vattert og utstyrt med ventilerende luftkanaler gir også en bra beskyttelse mot karbinhaker og andre gjenstander som festes bakpå selen.

Enkel innstilling
At en sele sitter riktig er viktig med tanke på både sikkerhet og bekvemmelighet. Spenner og låser på Miller Revolution er enkle å stille inn og gjør at selen raskt sitter på plass.

- De patentsøkte kamlåsene på akselbåndene kan sammenliknes med spennen på et flybelte. Med et enkelt enhåndsgrep er de like lette å dra til som å kople fri. Når man har stilt inn spennene sitter de sikkert gjennom hele arbeidsdagen uten behov for etterjusteringer. Enkel innstilling er nødvendig for å oppnå maksimal komfort, noe som igjen både letter arbeidet og gir bedre sikkerhet, sier Jan Erik Sannerud.

Fleksibel og bekvem
Mange arbeidsoppgaver som skjer i stor høyde krever at man har god rekkevidde. I midje alternativt hoftehøyde på Miller Revolution fins det en unik vridekonstruksjon, Pivot Link, som gjør at selen sitter fint og er fleksibel også ved store bevegelser.

- Gjennom å utstyre selen med et «ledd» forhindrer man at den strammer ved arbeid med bøyende eller hukende bevegelser. Selen blir helt enkelt mer fleksibel, forklarer Jan Erik Sannerud.

- På vridekonstruksjonen kan man dessuten feste forskjellig type tilbehør. Det fiffige med å feste tilbehøret nettopp her er at leddet alltid holdes stille enten brukeren beveger bena eller overkroppen. Eksempler på tilgjengelig tilbehør er verktøyveske, holder for mobiltelefon og holder for vannflaske, legger Jan Erik Sannerud til.