Flere eneboliger på Mortensrud

I mai flyttet de siste beboerne inn i populære Mikkelsgrenda borettslag på Mortensrud. Nå planlegges 19 nye eneboliger over nesten samme lest, rett i nærheten.

- Lavenergiboligene i Mikkelsgrenda ble så godt mottatt at vi ønsker å bygge flere av nesten samme type på et felt ikke langt unna, forteller prosjektleder Hans Dahl i OBOS Nye Hjem til OBOS-bladet.

På sletta mellom Mikkelsgrenda og det som skal bli svalgangsblokker i Stenbråten borettslag planlegger OBOS nå 19 nye eneboliger i grønne og barnevennlige omgivelser.
- Dersom alt går etter planen, blir salgsstart i løpet av første kvartal neste år. Målet er at boligene skal stå ferdige våren 2009, fortsetter Dahl.

Universell utforming
De 19 eneboligene vil likne boligene i Mikkelsgrenda med den samme enkle, kubeformede huskroppen, men de blir 18 kvadratmeter større og får dessuten egen takterrasse i stedet for balkong. Husene får universell utforming, hvilket innebærer at alle nødvendige funksjoner samles på ett plan.
- Eneboligene blir på 118,5 kvadratmeter og skal bestå av to plan. Nede får man en skjermet sydvestvendt uteplass, bad/vaskerom, romslig stue, lukket kjøkken, ett soverom, i tillegg til vindfang og hall, forteller Dahl.
På plan nummer to legges det opp til større fleksibilitet i forhold til planløsning, men det tenkes å inneholde to soverom, bad, bod og arbeidsrom/tv-stue eller et ekstra soverom med utgang til takterrasse.

Miljø og barn
Akkurat som i det nylig ferdigstilte Mikkelsgrenda borettslag blir de nye eneboligene også såkalte lavenergiboliger med ekstra isolasjon og balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Dermed vil beboerne kunne spare både energi og penger. Boligene blir liggende i et grønt område som burde passe bra for barnefamilier, mener prosjektlederen.
- Vi ser for oss at dette blir attraktivt for barnefamilier som ønsker en enebolig med en liten privat hage og med kort vei til skole, barnehager, kollektivtransport og marka, sier Dahl.