Bygger Afrikas beste universitet

Andreas Steigen trodde han skulle til Gambia for å undervise på Universitetet i Banjul. I stedet ble han ansatt som rektor, og fikk 100 millioner dollar til å bygge universitet for, skiver bt.no.

For halvannet år siden var Steigen direktør på studier for miljø- og ressursfag ved Universitetet i Bergen (UiB). I dag er han rektor ved det eneste Universitetet i Gambia, og har fått ansvaret for å bygge et helt nytt universitet som skal bli det beste, vakreste og mest funksjonelle i hele Afrika. Snøhetta skal tegne bygget - 45 minutter med bil utenfor landets hovedstad Banjul, et område som i dag er uten både vann og strøm.

- Ambisjonene er å bygge Afrikas MIT (Massachusets Institute of Technology), og vi skal få det til. Jeg har fått vide fullmakter, og rapporterer direkte til statsråden for høyere utdanning - og presidenten, som selv ba meg finne et norsk arkitektfirma som kunne realisere visjonene. Jeg kjente ikke til så mange norske arkitektfirma, så jeg kontaktet Snøhetta. De tente på ideen, og nå skal den endelige kontrakten underskrives i Norge i slutten av august. Jeg har stor tro på at dette blir bra.

Arkitekt og managing director i Snøhetta, Ole Gustavsen, har allerede vært i Gambia og møtt både statsråden for høyere utdanning, statsråden for lavere utdanning og presidenten selv.