Ny toppnotering på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs endte fredag på høyeste sluttnotering noensinne. Etter en oppgang på 1,87 prosent ble de mange dystre spådommer tidligere i uken gjort ettertrykkelig til skamme.

Juni startet med rekordnotering på 501,38 poeng. Deretter kom rekylene på løpende bånd før oppturen startet i midten av denne uka. Da dukket også alle spådommene om en ny bobleøkonomi opp i norsk presse.


Frykten for inflasjon og raskere renteøkning slo negativt ut i aksjemarkedet, men det skulle ikke mer til enn et løft i oljeprisen og nye og mer optimistiske tall fra USA før det igjen snudde. Siste uka la indeksen på seg nesten 4,5 prosent.
Som vanlig var det Statoil, Hydro og de øvrige børslokomotivene som trakk indeksen i været. Men fredag var det også små selskaper som markerte seg. Dagens vinner ble Opera Software som på formiddagen varslet at selskapet har levert programinnhold til den nye mobilserien fra Sony Ericsson. Det løftet aksjen med hele 13,18 prosent. Omsetningen som vanligvis ligger på et par millioner passerte 40 millioner i it-selskapet.


Også andre selskaper innenfor it-sektoren har styrket seg gjennom uka, noe som kan skyldes de mange spådommer om oppkjøp og restrukturering.
Solselskapet REC fortsetter å vokse. Fredag ble aksjen notert til 212 kroner og selskapets markedsverdi er dermed passert 110 milliarder, noe som gjør det til børsens fjerde største.