Nye ledere i Statens vegvesen

Ole Christian Torpp er ansatt som ny trafikkdirektør i Statens vegvesen Vegdirektoratet og Berit Brendskag Lied er ansatt som ny regionvegsjef i Region midt.

Ole Christian Torpp (64) er ansatt som ny trafikkdirektør etter Eva Solvi, heter det i en melding på www.vegvesen.no.

Torpp kommer fra stillingen som regionvegsjef i Statens vegvesen Region vest.

Overtagelsen skjer så snart som mulig. Leder av Strategistaben i Region vest, Signe Eikenes er konstituert som ny regionvegsjef.

Torpp har tidligere vært vegsjef i Hordaland, og han har hatt stillinger som plansjef, trafikksjef og vegsjef ved Statens vegvesen Oslo. Han har erfaring fra Oslo kommune, der han blant annet har vært avdelingsdirektør i byutviklingsavdelingen, rådmannssekretær for teknisk rådmanns kontor og for finansrådmannens kontor. Han har også erfaring fra Oslo Sporveier.

Torpp har utdanning frå University of Berkeley, California (Master of Science)

Ny regionvegsjef i Statens vegvesen Region midt

Berit Brendskag Lied er ansatt som ny regionvegsjef i Region midt. Hun tar over for Elisabeth Schjølberg fra 1. juli.

Berit Brendskag Lied er 47 år og bosatt i Molde. Hun har vært leder av ressursavdelingen i Statens vegvesen Region midt siden våren 2005, og har i tidligere perioder hatt ulike stillinger innen administrasjonsavdelingen og produksjonsavdelingen i Statens vegvesen. Hun har fungert som produksjonssjef i to perioder. Hun har også vært ansatt i Møre og Romsdal fylke hvor hun har arbeidet som rådgiver ved Samferdselsavdelinga og som assisterende samferdselssjef.

Brendskag Lied har samfunnsvitenskaplig utdanning fra Universitetet i Tromsø.