UFO Entreprenør kjøper Skodje Maskin

Det er i dag inngått avtale om at UFO Entreprenør AS skal kjøpe virksomheten i Skodje Maskin AS.

Den nye virksomheten får navnet UFO Entreprenør AS og vil ha en omsetning på ca 140 mill. kroner og 50 ansatte.

UFO Entreprenør inngår i forretningsområdet maskinentreprenør/riving i Veidekke Industri. Dette forretningsområdet har en årlig omsetning på ca 300 mill. kroner, hvorav UFO omsetter ca 1/3. UFO Entreprenør er et heleid datterselskap av Kolo Veidekke a.s.

Skodje Maskin AS startet som maskinentreprenør i Ålesund i 1991, og er således godt innarbeidet i markedet med solide referanser. Foruten å være en mellomstor aktør i lokalmarkedet, utfører selskapet enkelte oppdrag i hele Møre og Romsdal. Virksomhetsområdene er i hovedsak grunnarbeid og riving. Selskapet omsatte i 2006 for 31 mill. kroner.

- Oppkjøpet av Skodje Maskin vil komplettere vår virksomhet i UFO. Selskapet passer bra sammen med oss både når det gjelder menneskelige ressurser og markedsutviklingen fremover, sier daglig leder i UFO Entreprenør, Kåre Dahle.

- Vi på vår side er overbevist om at sammenslåing av UFO og Skodje Maskin er riktig for å videreutvikle den virksomheten som vi har bygd opp, sier daglig leder Kjell Vindenes i Skodje Maskin.

Maskinentreprenør/riving skal videreutvikles via kompetente, lokale virksomheter. Skodje Maskin passer godt inn en slik strategi. Foruten en styrking av UFO, forventes synergi med den øvrige maskinentreprenørvirksomheten, og da spesielt på større oppdrag og innen riving.

Både Kjell og Kjetil Vindenes fra Skodje Maskin vil få sentrale stillinger i ledelsen av det nye selskapet.

Avtalen er betinget av styregodkjennelse og gjennomføring av due diligence. Dette skal være gjennomført innen 15. juli 2007. Sammenslåingen må godkjennes av Konkurransetilsynet. Partene er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.