Motemesse allerede utsolgt

Seks måneder før den omreisende Industriens Motemesse starter er alle utstillingsplassene fylt opp.

Industriens Motemesse blir i år arrangert for tiende gang. I jubileumsåret chartrer Industriens Motemesse hurtigruteskipet Trollfjord som base for utstillinger, innkvartering og transport i ti døgn. Messeskipet anløper seksten havner mellom Oslo og Kristiansund. Elleve av disse havnene har normalt ikke anløp av hurtigruteskipene. Messearrangøren, TESS AS fra Lier, melder at hver eneste kvadratmeter tilgjengelig areal allerede er belagt seks måneder før messeseilasen starter. Det borger for suksess. Det var rift om å få være blant de 70 utstillerne ombord.

- Vi startet med dette fordi vi i TESS tror at det blir stadig viktigere for nasjonale leverandører å sikre kundene enkel og rask tilgang til produkter og tjenester, forklarer en av initiativtakerne bak Industriens Motemesse, adm. dir. Erik Jølberg i slangeleverandøren TESS AS. Erfaringene er at utstillerene på Industriens Motemesse gjerne  treffer like mange kunder og brukere på seilasens ti dager som de ellers gjør i løpet av et helt år. Det er spesielt inviterte  ledere og innkjøpsansvarlige i bransjerelaterte virksomheter som besøker den flytende messen.

- Internt hos oss har vi et ordtak som sier at vi skal følge kundene. Og det er jo det vi gjør når vi sammen med over sytti andre bedrifter tar med oss butikken og flytter den dit de industrielle kundene arbeider og bor, sier en målbevisst Jølberg. Nærmere kundene kan man nesten ikke komme.

Til daglig leder Jølberg et forhandlernett med over nitti TESS-butikker i Norge. Men selv det er ikke finmasket nok til å nå ut til alle de viktigste kundene. Industriens motemesse er Norges eneste spesialmesse for drift- og vedlikeholdsprodukter med tilhørende tjenester for landbasert industri, offshore, shipping og havbruk.

I dag vurderer de fleste tidsforbruket sitt nøye. Arbeidsgivere stiller stadig strengere krav til produktivitet, tilstedeværelse og tilgjengelighet. Derfor er det ofte vanskelig å få kunder og oppdragsgivere til å reise langt for å se på nye produkter og tjenester. Mange etablerte messer og utstillinger opplever derfor at besøkstallene faller år for år. Industriens motemesse ble arrangert om bord på Trollfjord også i 2005. TESS mener likevel at årets messe er  annerledes og videreutviklet i forhold til 05-utgaven. Nytt av året er bl.a. tiltaket med speedmatching om bord under seilingene.

Tidligere har denne messen stort sett blitt arrangert i Oslo eller i Bergen. Men i år har arrangørene chartret hurtigruteskipet Trollfjord og tatt henne ut av den regulære seilingsruta. I løpet av et drøyt døgn ominnredes og bygges fartøyet om til formålet som basefartøy for en flytende fagmesse. Så skal Trollfjord huse og traktere over 5.000 besøkende på sin vei mellom Oslo og Fredrikstad i sydøst til Kristiansund i nordvest. Deretter skal skipet settes tilbake til opprinnelig stand før den et par døgn senere gjenopptar sine seilinger mellom Bergen og Kirkenes.