Brann overtar egen stadion

SK Brann har overtatt Stor-Bergens aksjepost tilsvarende 51 prosent av aksjene i Brann Stadion AS, skriver klubben på sine nettsider.

Det har siden desember i fjor ligget en intensjon om at det som nå har skjedd, skulle skje. Men alt falt ikke på plass før nå, blant annet fordi byggingen av BT-tribunen og Sparebanken Vest-tribunen skulle fullføres. Det har skjedd, og Stor-Bergen trekker seg derfor helt ut som eier.

Sportsklubben Brann betaler 1,5 millioner kroner for 51 prosent av Stadion-aksjene, pluss renter og dekning av de kostnadene Stor-Bergen har hatt. På Stadion legger man ikke skjul på at totalsummen er til å leve med - og vel så det.

- Stadion er verdifull, så dette er å betrakte som en gave, sier Terje Reistad, daglig leder i Brann Stadion AS.

Med denne avtalen forsvinner ikke bare Stor-Bergen som eier i Idrettsveien. Også Handelsbanken, som har tatt et tap 35 millioner fra tiden Brann hadde store økonomiske problemer, trekker seg helt ut nå. Avtalen er utformet slik at ingen andre eiere kan komme inn de neste ti årene. Dette var et krav fra de som nå trekker seg.

Med Sportsklubben Brann som eneeier av Stadion er det utelukket at det vil bli bygd leiligheter i anlegget i neste byggetrinn.