Hydro beholder bildelvirksomheten

Hydros ledelse har bestemt seg for å drive Structures, som blant annet omfatter produksjon av støtfangere på Raufoss, videre i egen regi.

Bildelvirksomheten har vært på salgslisten i snart et år. Med styrket ledelse, en mer framtidsrettet struktur og høye krav om resultater skal virksomheten snus til å bli lønnsom for det rendyrkede aluminiumselskapet.

Salgsprosessen har vist at vi selv ser større muligheter enn de mulige kjøperne for Structures. Det tar vi til etterretning, sier konserndirektør Svein Richard Brandtzæg, som har ansvaret for Hydros videreforedling av aluminium.

Tidligere i år solgte selskapet produksjonen av motorblokker og sylinderhoder, samt den deleide produksjonen av bildeler i magnesium, med god fortjeneste. Structures er mindre, har en annen struktur og andre utfordringer enn produksjonen av motorblokker. Selve støtfangerproduksjonen har dessuten mange fellestrekk med Hydros øvrige videreforedling og passer slik sett bedre inn enn støping av motordeler.

– Bilindustrien er en storforbruker av aluminium, og veksten i etterspørselen etter lette materialer til transportformål er høy, sier Brandtzæg og legger til at det ikke er noe som tyder på at behovet for selskapets avanserte støtfangerløsninger, som er Structures hovedprodukt, vil avta i årene som kommer. De siste månedene har selskapet fått en rekke nye kontrakter på leveranser av støtfangere fra fabrikkene i Europa og USA.