Sikkerhet først

Vi skriver på bygg.no om innkjøp av tunnelhvelv i betong fra Belgia til Norge.

Dette med import er en utvikling vi ikke kan stanse, men vi må kunne sette krav til at alle produkter som importeres, holder den kvalitet som trengs og at produktene er godkjent for bruk i Norge.

Det kommer nå stadig flere byggevarer og komponenter til Norge fra utlandet. Når det gjelder betong, har vi et meget kompetent organ som kan gjøre en slik kontroll, nemlig Kontrollrådet for betongprodukter som i dag jobber i en rekke land.

Vi forstår frustrasjonen hos norske produsenter når utenlandske bedrifter kommer inn på deres markeder. Men verden er blitt slik at det må vi lære oss å leve med. Vi vet at de norske bedriftene som leverer betonghvelv til bruk i norske tunneler har meget lang erfaring, og vi forstår også frustrasjonen dersom utenlandske aktører på ulike måter forøker å skaffe seg den kompetanse og innsikt de norske bedriftene har opparbeidet seg over år.

Vi er opptatt at det settes fokus på alt som har med sikkerhet å gjøre. Det kan selvsagt være ulike agendaer, men uansett. Vi går ikke på akkord med kvalitet, sikkerhet og godkjennelser om produktene er norske eller utenlandske.