En klok avgjørelse av Søfteland

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) mener Olav Søfteland gjorde det eneste riktige da han valgte å tre til side som vegdirektør.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) er forsiktig med å kritisere den nå avgåtte vegdirektøren, Olav Søfteland, men peker på at granskningsrapporten Vegvesenet selv har utført mislykkes i å svare på en rekke spørsmål. Derfor kommer hun til å sette i gang sin egen, eksterne gransking av toppledelsen i etaten.

– Søfteland har gjort en god jobb som øverste leder av Statens vegvesen gjennom mange år, men at vi nå skal ha en ekstern undersøkelse betyr at hans avgjørelse om å tre til side er en klok avgjørelse, sier Navarsete til NTB i kjølvannet av Søftelands avgang onsdag ettermiddag.

Det er nettopp håndteringen av ansvarsfordelingen i forbindelse med arbeidet med Hanekleivtunnelen til toppledelsen i Vegvesenets som skal som skal granskes av et eksternt miljø. Da ville det vært merkelig hvis Søfteland skulle blitt sittende, mener hun.

– Det ville ikke vært naturlig at han sitter som øverste leder når det skal gjennomføres en undersøkelse av styringen øverst i organisasjonen, sier hun.

- Arbeidet med utbedring av tunnelen skal ikke forsinkes, sier Navarsete . Det jobbes nå intenst med å sikre taket i tunnelen. Arbeidet skal etter planen stå ferdig seneste 6. juli.


- Jeg er i dag ikke kjent med noe som tilsier at det ikke skal være mulig, sier Navarsete til NTB.


Utbedringsarbeidet går sin gang, uavhengig av den offentlige oppvasken onsdag, granskernes kritikk av manglende kommunikasjon og ansvarsfordeling knyttet til Hanekleiv-arbeidet og ikke minst avgangen til veidirektør Olav Søfteland og innsettelsen av Kjell Bjørvig.


- Arbeidet med utbedring går sin gang og skal ikke la seg påvirke av dette, sier Navarsete.


Et 25 meter langt stykke av taket i tunnelens sørgående løp raste ned i veibanen 1. juledag i fjor. Til alt hell ble ingen truffet av de rundt 200 kubikkmeterne med betong og stein.


Det jobbes på spreng i tunnelen for å sikre taket etter at det av geologer er blitt påvist andre rasfarlige partier.