Satser på skilting

NCC Roads Veiservice i Kristiansand satser på veiskilting. Og satsningen er blitt godt mottatt.

- Vi har fått en del jobb allerede, men nå skal vi gå aktivt ut og fortelle om hva vi kan tilby, sier anleggsleder Olaf Høigilt i Veiservice.

Mange entreprenører og andre sliter med å lage en ordentlig skiltopplegg for veien, fordi det er tidkrevende og krever en omfattende kunnskap om lover og regler. Sammen med to andre firmaer tilbyr Veiservice nå å gjøre hele jobben.

En skiltplan beskriver hvilke skilt som skal stå hvor i veien. Alle veistrekninger hvor det foregår veiarbeid skal ha en slik skiltplan, og den skal godkjennes av Statens vegvesen. I etterkant skal skiltplanen gjennomføres i praksis ved å sette opp skilt på de planlagte stedene.

 

Skilter på ny europavei

- Skiltsatsingen har fått en god start med byggingen av den nye veistrekningen mellom Grimstad og Kristiansand. Her har vi fått ansvaret for all midlertidig skilting i forbindelse med prosjektet, sier Høigilt.

Arbeidet med skilting på den nye 38 kilometer lange motorveien mellom Grimstad og Kristiansand utføres på oppdrag av entreprenøren CJV E18, som har ansvaret for utbyggingen. Veiservice har også utført veiskilting for NCC Construction.

 

God skilting

- Vi har lagt mye arbeid i å lage god skilting, som er bra for de kjørende og for entreprenøren og Statens vegvesen. Det har kommet mange tilbakemeldinger på at skiltingen er godt utført, sier Høigilt.

Veiservice i Kristiansand har ansvaret for veivedlikehold på flere strekninger på vegne av Statens vegvesen i Agderfylkene, og skiltservicen inngår allerede som en naturlig del i disse kontraktene.

De to firmaene Veiservice samarbeider med for å tilby en komplett veiskiltingspakke er Veiskiltkonsulenten og Birkedal Maskin.