RIF krever at tiltakene blir fulgt opp

Denne gangen krever RIF at anbefalingene som kommer fram i rapporten om tunnelsikkerhet følges opp i praksis av ledelsen i Statens vegvesen.

Siden det øverste ansvaret ligger hos Samferdselsministeren regner vi med at også hun følger opp det som kommer fram i rapporten, sier adm. dir. Siri Legernes i RIF.    

RIF har sammen med Statens vegvesen tatt initiativ til en hurtigarbeidene arbeidsgruppe hvor hele bransjen skulle komme med konkrete tiltak som gjør fremtidig tunnelbygging sikrere. I dag har Statens vegvesen offentliggjort rapporten.

- Dette er ett av tiltakene RIF mener må til for at norsk tunnelbygging skal kunne fungere tilfredstillende i fremtiden. I tillegg mener vi at det må etableres et frittstående vegtilsyn. Rapporten er utarbeidet av en ekspertgruppe sammensatt av representanter fra RIF, MEF og EBA i tillegg til Statens vegvesen, sier Legernes.

- I rapporten kommer det fram en rekke anbefalinger og forslag til tiltak og forbedringspunkter. Vi ser på denne rapporten som et viktig dokument som må blir brukt i et nært samarbeid med bransjeorganisasjonene, i tillegg til at rapporten gir innsikt i hvilke utfordringer bransjen står overfor. Dette kan være begynnelsen på en prosess hvor vi i framtiden får til åpne og reelle samarbeidsformer, derfor råder vi spesielt politikerne å lese rapporten nøye og føle godt med framover, sier Legernes.

RIF er bransjeforeningen for uavhengige rådgivere som gir råd til både Statens vegvesen og entreprenørene. RIF-bedrifter er altså en tredje part i samspillet mellom byggherre og utbyggere og bidrar med ingeniørgeologisk fagekspertise, i dette tilfelle tunnelutbygging.