Massiv barnehagesatsing i Kværnerbyen

Oslo kommune har kjøpt tomt av OBOS for å etablere Norges største barnehage, skriver OBOS på sine nettsider.

I forrige uke undertegnet konsernsjef Martin Mæland i OBOS og Oslos barnehagebyråd Torger Ødegaard en intensjonsavtale for etableringen av en stor kommunal barnehage i Kværnerbyen med opptil 600 plasser.

– I antall plasser blir dette Norges største barnehage. Vi synes det er fint å på denne måten kunne bidra til å løse barnehageproblemene til kommunen, til bydelen og ikke minst til de fremtidige barnefamiliene i Kværnerbyen, sier informasjonssjef Åge Pettersen i OBOS.

Flott beliggenhet
Han forteller at barnehagen vil få en flott beliggenhet på tomta:
– Svartdalsparken ligger i umiddelbar nærhet. Dessuten planlegges det en rekke parker og friområder andre steder i Kværnerbyen som også vil komme barnehagebarna til gode. Her blir det god plass til mye lek og moro, sier han. 

I reguleringsplanen for Kværnerbyen ble det satt av plass til skole eller annet offentlig formål. Nå har altså kommunen bestemt seg og den vil heller ha barnehage enn skole. Man håper at bystyret skal få behandlet saken før sommeren, slik at byggingen snart kan starte. I så fall forventer man kommunal barnehagedrift i Kværnerbyen i løpet av 2008.

Flere plasser kommer
Men det blir enda flere barnehageplasser i Kværnerbyen. En privat barnehagedriver skal leie lokaler i et bygg på området. Disse plassene er planlagt tatt i bruk allerede i løpet av det kommende halvåret.