Nordisk satsing på E-handel

Norsk Byggtjeneste AS og byg-e a/s i Danmark etablerte 1.juni 2007 et nytt selskap (bygg-e.net a/s) som skal utvikle og drifte EDI og e-handelsløsninger skreddersydd for det nordiske byggemarkedet.

Byg-e's konsept som har vært i drift i 5 år i Danmark videreføres i det felles selskapet, der partene eier 50 prosent hver.

Operativt i januar 

50 av de ledende leverandørene i Danmark og 400 av handelsbedriftene benytter e-handelskonseptet i dag, og mange av disse har søsterselskaper i Norge. Løsningen vil det neste halvåret klargjøres for norske brukere. Produktet skal selges av Norsk Byggtjeneste, og vil være operativt fra januar 2008. Norsk Byggtjeneste vil også ha supportansvaret for de norske kundene.

Byggtjeneste eier og drifter NOBB (Norsk Byggevarebase) og blir dermed totalleverandør av informasjons- og transaksjonstjenester til byggenæringen. Databasen har informasjon om 530 000 produkter. Etableringen av bygg-e.net er et viktig ledd i realiseringen av selskapets strategi.

Samtrafikkavtaler

Implementering av e-handelsløsningen gjør at tilbud, bestillinger, ordrebekreftelser og fakturering kan gjøres friksjonsfritt og sømløst mot andre EDI (Electronic Data Interchange) standarder. Byggtjeneste legger opp til å etablere samtrafikkavtaler med øvrige aktører i markedet og vil håndtere alle formater. Ny teknologi tilpasset grunndata i NOBB (Norsk Byggevarebase) gjør implementeringen enkel både hos produsent, handelsledd og entreprenør.

- På vegne av både industri og handel, som eier Byggtjeneste, ser jeg fram til dette avgjørende løftet for å effektivisere samhandlingen i byggenæringen. Det nordiske perspektivet på e-handelssatsingen har vært et viktig moment for eierne, sier styreleder Bjørn Mørck i Norsk Byggtjeneste.

- Vi er meget fornøyd med etablering bygg-e.net og samarbeidet med byg-e i Danmark. Vi er sikre på at vi gjennom vårt nye e-handelskonsept skal legge grunnlaget for økt verdiskapning og lavere driftskostnader for våre kunder, sier adm. direktør i Norsk Byggtjeneste, Halvard Gavelstad.