Statsbygg mottok internasjonal pris

Prinsesse Madeleine av Sverige og Prins Henrik av Danmarks var prisutdelere da Statsbygg ved adm. dir. Øivind Christoffersen mottok EUs Europa Nostra-pris.

Det var for arbeidet med Urbygningen ved Universitet i Oslo at Statsbygg ble hedret.


Under høytidelige rammer ble EUs Europa Nostra-priser delt ut i Stockholm fredag. Det svenske kongeparet var tilstede i salen, og det var royalt også på prispodiet da Statsbygg fikk diplom og tredje pris i klassen for "Bevaring av historiske bygninger. Statsbygg fikk den internasjonal kulturminnepris for arbeidet med å restaurere Urbygningen (Domus Academica) ved Universitet i Oslo.

- Det var et stolt øyeblikk for Statsbygg. Vi er opptatt av å ta vare på kulturhistoriske eiendommer, og det er derfor svært gledelig å få denne prisen. I samarbeid med Universitetet i Oslo og Riksantikvaren har vi gjort en grundig jobb med å få Urbygningen opp på et nivå som denne arkitektoniske perlen fortjener, sier administrerende direktør Øivind Christoffersen. Statsbygg var også representert under seremonien med prosjektleder for arbeidet med Urbygningen, Lasse Kwetzinsky.

I juryens vurdering av Statsbyggs arbeid ved Urbygningen står det blant annet:

- Prisen tildeles for den komplekse restaureringen og funksjonelle oppgraderingen av en av Nord-Europas mest praktfulle, ny-klassisistiske bygninger. Arbeidet har foregått med respekt for og i tråd med arkitektene Grosch og Schinkels opprinnelige ideer, design og tanker.