Kompakt SUV fra VW

Volkswagen letter på sløret og viser de første bildene av sine nye kompakt-SUV.

Bilen på bildene er delvis tildekket og det er først under bilutstillingen i Frankfurt i september at Volkswagen Tiguan vises i sin helhet. I november er kompakt-SUVen på plass i Norge.

Tiguan er lillebroren til Touareg, og skal kunne by på like mye SUV-opplevelse som storebror. De siste harde testene gjennomføres i Namibia, der bilen utsettes for ekstreme påkjenninger for å sikre at den tilfredsstiller Volkswagen-kundenes forventninger til en ekte SUV – og litt til.

Det er ikke vanskelig å få øye på familielikheten med storebror Volkswagen Touareg. En høy beltelinje som ender opp i et markert og kraftfullt hekkparti, et muskuløst og bredbent uttrykk.

Det lange panseret på Volkswagen Tiguan buer seg fremover og ender i en tydelig V-profil. Bilens grill og lykter gjør at Tiguan er lett å kjenne igjen som en del av Volkswagen-familien.

Bilens utvendige mål understreker at dette virkelig er en kompakt bil: 1,85 meter bred, 1,69 meter høy og 4,40 meter lang.

Når den nye Volkswagen Tiguan kommer til Norge i november kan kundene velge mellom fem motoralternativer. Samtlige motorer har turboladere. Motorprogrammet i Tiguan omfatter tre bensinmotorer på henholdsvis 150Hk, 170 Hk og 200 Hk. De to dieselmotorene som blir tilgjengelige yter henholdsvis 140 Hk og 170 Hk.