Sørum Terrasse

Sørum Terrasse

Fakta 

Sted: Kjeller

Prosjektkostnad eks mva:130 mill kroner

Prosjekttype: Boliger

BRA: ca.14 000 kvm

Antall leiligheter: 61 leiligheter
Byggherre: Sørum Terrasse as

Totalentreprenør: Øie

Arkitekt: Skjeseth og Solvang Arkitekter

Rådgivende ingeniører: Lark: Grindaker - RIB: A.L.Høyer - RI VAR: COWI - RI Geo: Siv. Ing H.P. Jensen - RI Akustikk: Brekke & Strand Akustikk - RI Brann: Egil Berge -

Underentreprenører og leverandører: Peling og spuntarbeider: Smefa - Rør: A. Halvorsen & Sønn - Heis: Kone - Byggevarer: Byggmakker Lillestrøm - Flis: Strømmen Keramiske - Innvendige vegger: Nord Odal Veggmontasje - Blikkenslager: Blikkenslageren Tak og Fasader - Maskin: Sigurd Furulund Maskin - Ventilasjon: Oslo Ventilasjon - Gasspeiser: Peiseselskapet - Betongsaging: Romerike Betongsaging - Armering: Partnerstål - Murarbeid: Rolf Holm - Malerarbeid: Karl Myhre - Forskaling: Bygg Anders - Elektro: Romerike El - Gulvarbeider og avretting: Eurogulvet - Tak: Icopal - Kjøkken: Sigdal Kjøkken - Dører: Sentrum Bygg - Kraner: Asle Skoveng - Oppmåling: Romerike oppmåling - Puss. ABC Pussteknikk - Brannisolering: Termex - Parkett: Tremiljø Parkett - Montering listverk: Prosjektlist - Tømrer: THT Bygg & Anleggsselskap

I et svært stille og usjenert område troner de seks nye blokkene. Majestetisk og elegant, men allikevel ikke prangende.

- Jo, det er ikke tvil om at det er en sterk kjøpegruppe som har etablert seg her, det vises blant annet i de tilvalgene som beboerne har foretatt, og ikke minst i standarden på materialer og utførelse i leilighetene, sier byggeleder Ole-Jan Kristiansen hos totalentreprenør ØIE AS.

Leilighetene han sikter til ligger høyt og særs fritt oppe i Sørumsåsen med sørvestvendt beliggenhet og utsikt mot Kjeller. Og sol til langt på kvelden. De seks blokkene ligger i en svak bue med innkjøring til separate parkeringsanlegg under hver blokk. Bak seg i øst ligger Sørum gård der tomta er utskilt fra, og i front og under seg ligger spredt villa- og blokkbebyggelse.

Ikke massivt

- Det er nok en tendens til å bygge i sentrum av Lillestrøm på flate tomter. Det er forholdsvis sjelden med slike frittliggende tomter, som også har en gunstig himmelretning, sier arkitekt Unni Rygh ved Skjeseth og Solvang Arkitekter. De har brutt den massiviteten som blokker i skråninger ofte preges av, ved å ikke falle for fristelsen ved å prosjektere færre, men lengre bygg. Ved å dele dem opp i seks mindre blokker, får man luft og innsyn mellom bygningskroppene.

Fire av blokkene er overlevert, de to siste blir ferdige i slutten av august. Utomhusarbeidet foretas i disse dager rundt de ferdige blokkene som nyter vårsolen i hellinga. De seks byggene er på fire etasjer, med tre leiligheter i de to nederste etasjene, og to i de øverste. De 61 leilighetene varierer i størrelse fra 65 til 125 kvm, og tilhører øvre del av prisklassen for denne type leiligheter på Romerike. 

Totalentreprenør ØIE er også et eiendomsutviklingsfirma med hovednedslagsfelt på Romerike. ØIE er med på eiersiden i byggherre Sørum Terrasse, og har stått for utvikling og utbygging av tomta. Plasseringen i utkanten av grunneiers jordbruksareal, krevde betydelige tilpasninger i form av masseuttak. Grunnarbeidene begynte sommeren 2005, og hele 100.000 kubikk masse måtte kjøres ut og vekk for å planere ut sokkelen der byggene skulle etableres.

Det er fundamentert med stålkjernepeler og spuntet langs hele skråningen. Bærekonstruksjonene er i plasstøpt betong og stål, og etasjeskillere er plattenelementer. Fasadene på terrassene er treverk, isolert og kledd med trepanel. De øvrige fasader er tegl med delfelt i tre, eller betong pusset med Sto. De innvendige veggene er betong eller vegger med stålstendere kledd med gipsplater. Yttertakene er flate og har innvendige nedløp.


Flere prosjekter