Internasjonal pris til Lysaker Brygge

Prosjektet Lysaker Brygge har fått den prestisjetunge byggherreprisen FIABCI Prix d`Excellence.

Lysaker Brygge fikk årets pris i kategori Residential, og var det eneste europeiske prosjektet som nådde opp i kåringen.

- Norske byggeprosjekter holder et internasjonalt høyt nivå, og det er denne prisen et bevis på, sier fagsjef Bjørn Olsen i NITO, som er medlem i FIACBI Norway gjennom NITO Takst.

- Dette er med på å sette Norge på verdenskartet, sier en stolt og glad Odd Willoch, prosjektdirektør i Vital Eiendom. Han var selv i Barcelona i slutten av mai for å ta i mot prisen.

En totalpris

FIABCIs Prix d`Excellence er en eiendomsutviklerpris som setter fokus på det totale resultat av et prosjekt. Både arkitektur og teknisk innovasjon, markedsføring/salg og ikke minst miljøgevinster og profil teller med når prosjektene blir vurdert.

FIABCI ble stiftet i 1951, og har 3400 medlemmer i 60 land. Organisasjonen arbeider for å fremme eiendomsinteresser på tvers av landegrensene, og vil hjelpe medlemmene til internasjonale forretningsmuligheter. Medlemmene består av eiendomsmeglere, eiendomsforvaltere, takstorganisasjoner, eiendomsutviklere, arkitekter og byutviklere verden over.

Godt løst prosjekt

- Prisen forteller oss at vi rett og slett er svært gode på eiendomsutvikling, sier Willoch ubeskjedent. Juryen sier i sin begrunnelse at prosjektet er godt løst, til tross for høy utnyttelse. Lysaker brygge er en tidligere oljehavn som er ryddet opp og transformert til et topp moderne bolig- og næringsområde med kaipromenade, butikker og restauranter.

- Prosjektet vårt har gitt hele området et solid løft, sier Willoch.

- Vital har en bredde i sin kompetanse som få andre kan vise til, når vi kan utvikle alt fra kontorer, kjøpesentre og hotell til boliger, sier Willoch videre.

- Som sekretariat for den nordiske avdelingen av FIABCI, er det viktig for NITO å ivareta norsk og nordisk byggekunst internasjonalt. Vi er derfor glade for at residental-prisen gikk til en dyktig, norsk utbygger, sier Bjørn Olsen i NITO.

Bolig og næring

Veien til den internasjonale prisen startet i mars i år, da Lysaker Brygge vant FIABCI Norways eiendomspris. De nasjonale vinnerne går videre til den internasjonale finalen, og det var altså her prosjektet gikk til topps i kategorien Residential. Lysaker Quays has become a place where the poetry of the landscape is expressed by human creation, heter det i brosjyren som presenterer vinnerne.

Lysaker Brygge er et kombinert bolig- og næringsprosjekt beliggende helt ned mot vannkanten på Lysaker. Totalt består prosjektet av 5000 kvm næringsareal og 61 000 kvm boligareal fordelt på 354 boliger. Vital står som eier av næringsdelen, som forvaltes av Vital Eiendom. Prosjektet er utviklet av Vital Eiendom AS i samarbeid med arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorb. Lysaker Brygge ble tildelt Statens Byggeskikkpris i 2004.