LO krever svar om krafttilgang for industrien

LOs sekretariat krever at regjeringen snarest kommer med konkrete planer for industriens kraftvilkår etter at dagens industrikraftkontrakter utløper i 2011.

– LOs sekretariat forventer at regjeringen snarest følger opp med konkrete tiltak som kan sikre industrien grunnlag for fortsatt drift og nødvendige investeringer. Arbeidet haster, heter det i en uttalelse fra sekretariatet.

LO sekretariatet er skuffet over at det heller ikke i regjeringens reviderte budsjett for i år kom noen løfter om krafttilgangen, til tross for at den i Soria Moria-erklæringen har lovet å etablere gode industrikraftløsninger. Manglende tiltak setter tusenvis at arbeidsplasser, ikke minst i distrikts-Norge i fare, mener LO.

– Forutsigbarheten og investeringsgrunnlaget svekkes for hver dag som går uten en avklaring om fremtidige kraftbetingelser. Nødvendige investeringer uteblir, til tross for at mange virksomheter nå har gode prosjekter samt god økonomi og investeringsvilje, heter det i uttalelsen, hvor det også gjøres klart at hele LO vil støtte opp om industrikraftmarkeringen Industri Energi arrangerer utenfor Stortinget 13. juni.