Modena øker kraftig

Modena styrker sin markedsposisjon gjennom oppkjøp og etableringer En rekke nye avdelingskontorer opprettes i tillegg til at flere bedrifter rundt om i landet blir kjøpt opp helt eller delvis.

• Kjøper 70% av Flis & Murprodukter AS, Trondheim

• Kjøper 70% av Mur & Miljø AS, Farsund

• Kjøper 100% av Sunnmøre Skifer AS, Ålesund • Kjøper 51% av Teppehuset Terje Grandal AS, Mandal • Etablerer avdelingskontor i Tromsø

• Etablerer ny butikk i Porsgrunn • Inngår langsiktig leiekontrakt i Ålesund og sikrer dermed muligheten for å videre satsing og ekspansjon i Ålesund.

Modena Fliser AS har sitt hovedkontor i Kristiansand, og er morselskapet i Modena–konsernet. Konsernet eier i dag Modena kjeden, eier 75% av Norflis Sør AS som er hovedselskapet i Norflis-kjeden, og 50% av Skifer AS, som er kjedeselskapet til skifer & natursteinskjeden Skifer AS. Konsernet har gjennom kjedene i alt 49 egne og samarbeidende butikker- og forhandlere i Norge.

Modena konsernet er gjennom sine kjeder i dag Norges ledende faghandelkjede innenfor produktområdene fliser, skifer & naturstein, varmeprodukter (ovner & peiser), og tilhørende mur- og betong varer. Virksomhetene retter seg både mot privat-, proff-, og prosjektmarkedet. Modena konsernet gjennomfører en planlagt vekststrategi. Modena konsernets har som mål å øke omsetningen og ytterligere styrke distribusjonsnettet i Norge gjennom videre oppkjøp og organisk vekst. I den forbindelse er følgende oppkjøp og etableringer nå gjennomført; Flis & Murprodukter AS Selskapet Flis & Murprodukter AS i Trondheim er forhandler innenfor fliser med tilhørende produkter, varmeprodukter (ovner & peiser), og tyngre mur-relaterte byggevarer.

Omsetningen er i 2007 budsjettert til kr 35 mill. Flis & Murprodukter AS er i dag en ledende aktør innenfor sin bransje i Trondheim. Mur & Miljø AS Selskapet Mur & Miljø AS i Farsund er forhandler innenfor fliser med tilhørende produkter, skifer & naturstein, varmeprodukter (ovner & peiser), og tyngre mur-relaterte byggevarer. Omsetningen er i 2007 budsjettert til kr 16 mill. Mur & Miljø AS er i dag en ledende aktør innenfor sin bransje i Farsund og omegn. Sunnmøre Skifer AS Selskapet Sunnmøre Skifer AS driver med tilvirkning og salg av skifer og naturstein. Selskapet driver sin virksomhet i Ålesund. Omsetningen er i 2006 budsjettert til kr 6 mill. Samtidig med kjøpet av Sunnmøre Skifer AS, har Modena også inngått en leiekontrakt på ca 800 m2 i nytt kjøpesenter under oppføring i Holen handelsområde, øst for Ålesund. Den nye butikken vil åpne i løpet av 1. kvartal 2008, og her vil også alle varegrupper være representert.

Teppehuset Terje Grandal AS Selskapet Teppehuset Terje Grandal AS i Mandal er i dag forhandler innenfor fliser med tilhørende produkter og andre interiør produkter. Omsetningen er i 2007 budsjettert til kr 11 mill. Selskapets produktsortiment vil tilpasses Modena-kjedens konsept. Ny avdeling i Tromsø Modena Fliser AS har gjennom ansettelsen av Per-Oscar Nilssen (67) etablert seg med egen avdeling i Tromsø og Nord-Norge. Per-Oscar Nilssen har lang fartstid fra bransjen, og starter hos Modena etter 30 år hos Høganes Byggkeramikk AS. Modena’s avdeling i Tromsø skal i første rekke rette sin virksomhet mot proff-, prosjekt- og arkitektkunder. Ansettelsen av Per-Oscar Nilssen er samtidig første del av planen om å etablere Modena kjeden i Tromsø.

Ny butikk i Porsgrunn Modena åpner ny butikken i Porsgrunn den 6. juni. Butikken ligger like ved like ved Steen & Strøm Down Town Senter. Butikken samlokaliseres med Comfort rørlegger O. Brønsten AS. Butikkarealet er ca. 700m2 inkl. lager. Vi starter opp med 3 årsverk, og budsjetterer med en omsetning på kr 7 mill for 2007. For Flis & Murprodukter AS, Mur & Miljø AS, Sunnmøre Skifer AS og Teppehuset Terje Grandal AS innebærer oppkjøpene at selskapene nå blir en del av en sterk gruppering og et sterkt konsern med sammenfallende mål og strategier, og som har finansiell styrke til å gjennomføre en videre vekststrategi. Konsernet vil samlet få en styrket distribusjons- og forhandlingskraft, derved også en ytterligere styrket konkurranseevnen innenfor et marked som det i dag er i sterk utvikling og preget av sterk konkurranse.

Selskapene blir nå en del av Norges største faghandel-kjede, Modena, som har hovedfokus på produktområdene fliser, skifer & naturstein, varmeprodukter, og tilhørende mur- og betong varer. Det er Modena konsernets mål å øke omsetningen og ytterligere styrke distribusjonsnettet i Norge gjennom videre oppkjøp og organisk vekst. Modena konsernet forventer å få en omsetning på kr 500 mill i 2007, og vil være representert med butikker i fra Tromsø i nord, til Kristiansand i Sør.