International Van of the Year

Da nye Ford Transit ble kåret til Årets varebil i Europa for 2007 meldte det seg et sterkt behov fro å markere utmerkelsen på en synlig måte.

De som deler ut "Van of the Year-prisen" er noen av Europas fremste nyttekjøretøyjournalister fra 19 land, og troféet er en statuett med teksten "International Van of the Year 2007".

Hva var da mer naturlig enn å vise frem troféet i all dets prakt. Ford gjorde det ved å bygge en drøyt 15 meter høy kopi, støttet av et stillas der det er plassert tre fullskala Ford Transit-biler.

Konstruksjonen, som ble fullført på tre uker, er 15.24 meter høy og 10,66 meter bred. For å bygge den gikk det med 7249 meter stillas, 2895 meter planker, 360 kvadratmeter aluminiumlaminat, 1500 bolter og over 2000 skruer.

Kopien av troféet er bygget på Fords Dunton Technical Centre nær London, der mye av utviklingsarbeidet på nye Ford Transit fant sted.

Ford Transit er Europas mestselgende mellomstore varebil, og salget i årets tre første måneder ligger 12% over samme periode i 2006 i Europa, mens i Norge har Ford Transit hatt en økning på hele 110% i april og 56% så langt i år, sammenlignet med 2006.

- Prisen som International Van of the Year og salgsresultatene våre bekrefter at nye Transit virkelig har truffet markedet slik vi forventet, sier adm. direktør Thormod Skofsrud ved Ford Motor Norge AS.

- Tilbakemeldingene vi får fra kundene forteller at det nye utseendet har falt i smak, sammen med egenskapene og teknologiene som er bygget inn i den nye serien. Dessuten bekrefter nykommeren Ford Transits ry at den er en av markedets mest velkjørende varebiler, med typiske personbiltakter både når det gjelder veiegenskaper, komfort og sikkerhet. I tillegg er det neppe noe annet varebilmerke som slår Transit når det gjelder produktutvalg, sier Skofsrud.