Full rulle med ny rull

Er du en av de mange som skal male huset i sommer? Da bør du vurdere å male med Jordans nye utendørsrull.

Jordan lanserer i disse dager en helt ny malerull for utendørs maling. Malerullen er i en spesialutviklet garnvev som gjør den spruter minimalt og at malingen påføres jevnere.

 

Raskt og jevnt

Det er to hovedutfordrninger når du skal male huset: Du skal legge et jevnt og pent lag med maling, og du skal gjøre jobben så raskt som mulig.

Når det gjelder farten er det ingen tvil om løsningen: med forlengerskaft og utendørsrull går jobben dobbelt så raskt. Minst! Grunnen er at utendørsrullen tar opp dobbelt så mye maling som en pensel. Dermed slipper du å dyppe så ofte. I tillegg gjør forlengerskaftet at du får mye større rekkevidde og kan male med færre og lettere bevegelser.

Den andre utfordringen - å få riktig malingstykkelse - er kanskje  vanskeligere. Men også her er verktøyet avgjørende.

- Påfører du maling med en dårlig pensel, legger den gjerne et tykt lag der hvor du setter ned penselen, og så blir det tynnere og tynnere. I verste fall kan du få for tykt og for tynt malingslag på et og samme kledningsbord, forteller produktsjef i Jordan, Kristin Gautvik-Minker. For tynt malingslag kan føre til at vann trenger inn i treverket og kan føre til råte. Blir malingslaget for tykt, kan det bli sprøtt og sprekke. Den nye utendørsrullen til Jordan er utviklet nettopp for å legge igjen et jevnest mulig lag. I tillegg gir den en penere finish, med mindre rullestruktur enn andre ruller.

 

Ypperlig med nye malinger

- Særlig hvis du maler med de nye vanntynnede utendørsmalingene (for eksempel

Demidekk Optimal, Tinova VX og Butinox Futura) er det viktig å ha verktøy som sørger for å fordele malingen jevnt. Disse malingene tørker raskere enn de tradisjonelle oljemalingene og flyter ikke ut på samme måte, forteller Gautvik- Minker. Hun råder husmalerne til å være litt tålmodige med malerullen. Du må gjerne bruke den i noen minutter før det har tatt opp godt med maling og fungerer optimalt. Men derfra og inn er det full rulle. La rullen gå jevn og unngå å presse for hardt så garanterer Jordan et jevnt og pent resultat.

Jordan utendørsrull passer til utendørs rullebøyle og fås kjøpt i de fleste byggevare- og interiørbutikker.