Finn svar om inneklimaet på nett

Inneklimaet i norske boliger er i fokus. Derfor lanserer A/S Rockwool en in­neklimaguide.

I de nye byggeforskriftene som kom 1. februar i år er kravene til bygningers tetthet og isolasjonsnivå betydelig skjerpet.  Som følge av dette blir det større fokus på inneklima av hensyn til beboernes helse og komfort.

A/S Rockwool lanserer derfor en ny inneklimaguide som vil være til stor hjelp i arbeidet med å forbedre inneklimaet i norske boliger - både når det gjelder eksiste­rende bygg og nybygg.

- Utallige undersøkelser har vist at innekli­maet spiller en stor rolle for menneskers velvære. Det er på tide å ta inneklimapro­blematikken mye mer alvorlig enn man har gjort hittil, særlig nå som det er nye krav til tetthet i byggeforskriftene, sier produktsjef Torkel Wæringsaasen i A/S Rockwool.

- Tettere hus, som byggeforskriftene nå krever for nybygg, gir et bedre inneklima fordi det blir færre kulde-, trekk- og støysoner. Men samtidig gir det et behov for gjennomtenkte ventilasjonsløsninger i bygningene da ventilasjonen ikke lenger kan skje ukontrollert gjennom utette konstruksjoner, fortsetter Wæringsaasen.

Inneklimaguiden fra A/S Rockwool er fylt med gode råd om hvordan man oppnår et godt inneklima i nybygg, og hvordan man kan forbedre det i et eksisterende bygg. Man får informasjon, veiledning og råd til både nybygg og eksisterende bygg. Det kan også gjennomføres en test, som avsluttes med en testrapport, som boligeiere kan skrive ut og bruke i arbeidet med å forbedre inneklimaet i boligen.

Du finner inneklimaguiden på www.inneklima.rockwool.no