SWECO Grøner åpner på Kjeller

SWECO Grøner fortsetter å ekspandere i hele Norge, og i dag åpner selskapet et nytt kontor på Kjeller på Romerike.

Det nye kontoret blir det 14. i rekken for SWECO Grøner i tillegg til hovedkontoret på Lysaker. Selskapet har over 550 medarbeidere og er blant de største leverandørene av rådgivende ingeniørtjenester i Norge.

– Romerike er en vekstregion med mange interessante samarbeidspartnere. Ved en tilstedeværelse i området sikrer vi tettere kontakt med markedet, herunder både nye og etablerte kunder, sier Øystein Rapp, som skal lede det nye kontoret.Han er en av de ansatte som nå flytter fra hovedkontoret på Lysaker til de nye lokalene på Kjeller. For medarbeidere bosatt i områdene nordøst for Oslo er dette et attraktivt tilbud.

– I tillegg satser vi sterkt på å ansette nye medarbeidere. Vi har mottatt en rekke interessante søknader til de nye stillingene på Kjeller-kontoret og håper å få ansatt flere nye personer det første halvåret, forklarer Rapp.

– Åpningen av regionskontor på Romerike er en glimrende mulighet til å rekruttere medarbeidere fra et større område, og vi er glade for at SWECO Grøner kan være med på å skape interessante arbeidsplasser for de som velger å flytte ut av hovedstaden, sier Rapp.

Marked i vekst
Markedet for rådgivende ingeniørtjenester har vokst kraftig de siste årene, med en økning på 15 prosent i volum og 25 prosent i omsetning i løpet av toårsperioden 2005 og 2006. SWECO Grøner er et av de seks største selskapene, og en av de aktørene som vokser raskest.
I løpet av 2006 økte SWECO Grøner omsetningen med 25 prosent, mens driftsresultatet steg med hele 30 prosent. I toårsperioden 2005 og 2006 vokste staben med nesten 25 prosent.

– Vi opplever sterk etterspørsel etter vår kompetanse innen hele spekteret av ingeniørtjenester, fra kunder i både offentlig og privat sektor

- i Norge og internasjonalt, sier Vibecke Hverven, adm. direktør i SWECO Grøner.I løpet av siste kvartal har SWECO Grøner fått i oppdrag å utrede detalj- og reguleringsplanen for utbyggingen av E6, strekning Kleverud-Labbdalen nord for Gardermoen. I tillegg har SWECO Grøner fått en rekke andre oppdrag innen trafikkplanlegging, blant annet trafikk- og transportløsningene for ski-VM i Holmenkollen i 2011. Selskapet har også fått oppdraget med å utarbeide hovedplan for vann i Oslo kommune, og SWECO Grøner er i gang med å verifisere teknisk design og foreta miljøutredninger i forbindelse med Sargas’ planlagte bygging av kullkraftverk på Husnes (inkludert CO2-rensingsprosess).

Flere oppkjøp

SWECO Grøner er blant de ledende leverandørene av rådgivningstjenester innen infrastruktur, bygg og anlegg, energi, miljø og tekniske installasjoner. Enserie oppkjøp de siste par årene har sikret SWECO Grøner solid tilstedeværelse i flere regioner, og bidratt til veksten i selskapet.

– Vi fortsetter å vokse organisk innen våre satsningsområder. Samtidig har vi også sterk fokus på strategiske oppkjøp av ledende konsulentmiljøer, sier Hverven.Siden januar 2006 har SWECO Grøner kjøpt opp følgende selskaper:

I 2003 ble SWECO Grøner kjøpt opp av det børsnoterte svenske selskapet SWECO, og det norske datterselskapet leder nå konsernets ekspansjon i Norge.