Vil vite mer om Entras sponsorvirksomhet

Fremskrittspartiet slår seg ikke til ro med opplysningene som Stortinget har fått fra næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) om Entras sponsing av Vålerenga Ishockey og Vålerenga Fotball.

Det helstatlige eiendomsselskapet har avtaler med Vålerengen Invest Fotball om å bidra med 3,8 millioner kroner i år og et noe større beløp de neste årene, slik at det kommer opp i 4,25 millioner kroner i 2010 når avtalen går ut.

I tillegg kommer en avtale med Vålerenga Ishockey om et beløp på 1,3 millioner kroner hvert år i årene 2004-2010.

Styrevenner

Det har ikke gjort politikernes interesse for saken mindre at den permitterte direktøren i Entra Eiendom, Erik Løfsnes, har sittet i styret for Vålerenga Ishockey fra november 2002 og til han gikk av etter eget ønske ved valget på nytt styre i november 2005.

Nysgjerrigheten ble ytterligere pirret da det kom fram at Entra Eiendom har foretatt eiendomskjøp fra selskaper hvor en person som har vært styremedlem i Vålerenga Ishockey hadde fullmakt til å tegne for selskapet. Dette gjelder eiendommen Youngs gate 7-9 i Oslo som ble kjøpt fra selskapene Castello Eiendom og Janka Invest i mars 2002.

Ifølge Brønnøysundregistrene skal imidlertid ikke denne personen og Løfsnes ha sittet i styret samtidig.

Nye spørsmål

Fredag sendte Carl I. Hagen, som er en av Frps medlemmer i kontrollkomiteen, et nytt brev med spørsmål til statsråd Andersen.

«Synes statsråden at det er forsvarlig og etisk riktig at et heleid statlig selskap med fellesskapets midler skal inngå langsiktige sponsoravtaler for et ti-talls av millioner kroner med en idrettsforening hvor selskapets administrerende direktør som privatperson er aktiv i foreningens miljø og drift, og i perioder styremedlem i et sponsorselskap tilknyttet denne idrettsforening», spør Hagen.

Han vil også ha bekreftet om avtalene har vært styrebehandlet i Entra, eller om de er inngått innenfor den fullmakten Løfsnes hadde.

Videre vil Hagen ha bekreftet om kontraktene med Castello Eiendom og Janka Invest for kjøp av Youngs gate 7-9 ble styrebehandlet. Endelig vil han at statsråden kan bekrefte eller avkrefte om Entra har inngått sponsoravtaler med andre idrettslag eller organisasjoner, og i tilfelle ja, vil han vite hvilke disse er og hvor store beløpene er.