OPS-sjefer sparket

Tre sjefer i OPS-selskapet CJV E18 har fått sparken.

Intern uro, problemer rundt entreprenøren Reinhold Meister og negativ omtale, er ifølge Fædrelandsvennen årsaken til at prosjektselskapets styre nå har sparket både prosjektdirektøren, viseprosjektdirektøren og produksjonsdirektøren.

Den tyske 33 åringen Jan Torka er blitt ansatt som ny prosjektdirektør og får dermed oppgaven med å få OPS-prosjektet på rett vei igjen. Torka har allerede markert seg ved å sparke Meister fra et av delprosjektene og andre delprosjekter som den tyske entreprenøren jobber med vil fortløpende bli vurdert. Blant annet skal CJV E18 være uenig i Meisters disposisjon av maskinparken ved OPS-anlegget.

- Reinhold Meister blir, men er under observasjon, sier Jan Torka, til Fædrelandsvennen. Under byggingen av den nye E18 Grimstad – Kristiansand har Reinhold Meister ansvaret for vei-i-dagen entreprisen. Kontrakten er på 640 millioner kroner og arbeidene skal etter planene være ferdig til september 09.

Mye tyder på at styret var bekymret for både fremdriftsplaner og det økonomiske i prosjektet. Ifølge styret var det altså nødvendig med en omorganiseringen av OPS-prosjektets hovedentreprenør.