Rekordinteresse for Bygg Reis Deg

Boligmarkedet er hetere enn noensinne, og høstens store byggmesse er fulltegnet allerede nå.

Bygg Reis Deg på Lillestrøm er Nordens største byggmesse og samler annet hvert år mer enn 60 000 besøkende. I år er interessen fra utstillerne enda større enn tidligere.

Halvt år foran

– Allerede i begynnelsen av mai var utstillingsarealet fulltegnet. Ikke dårlig, tatt i betraktning av størrelsen på utstillingshallene og at det nesten er et halvt år igjen til messen, sier Magnus Østby i Bygg Reis Deg.

Det er høy temperatur i byggebransjen og få tegn på at trykket avtar med det første. Bedrifter innen bygg og anlegg har økt omsetningen 30 prosent de siste tre årene, ifølge Byggenæringens Landsforening.

– Bygg Reis Deg er byggenæringens utstillingsvindu. Den store interessen for å være med i år kan forklares med høykonjunkturen som bransjen er inne i, sier Østby.

På verdenstoppen

Det er ikke bare fagfolkene som har mye å gjøre. Nordmenn pusset opp boligen sin for utrolige 40 milliarder kroner i fjor, ifølge Prognosesenteret.

– Nordmenn har et sterkt forhold til boligen sin. Vi er mye hjemme og liker å vise andre hvordan det ser ut der. Samtidig har vi mye penger mellom hendene. Det har sendt oss på verdenstoppen i oppussing, sier Østby. De som gjør forandringer i huset, bruker i gjennomsnitt 24 000 kroner.

– Folk bruker mest penger på bad og kjøkken. Det har mye å gjøre med hvor mye tid vi tilbringer i disse rommene. Kjøkkenet har gått fra å bare være et sted for matlaging og bespisning, til også å bli et oppholdsrom, sier Østby. Bygg Reis Deg har nærmere 60 utstillere innen bad og kjøkken i år.

Må spørre

Bygg Reis Deg er en av de lengstlevende messene i landet, og den første messen ble arrangert så tidlig som i 1954. Årets messe er den 22. i rekken.

– Selv om byggeskikker og byggemåter har forandret seg, er det nesten flere likheter enn ulikheter mellom dagens messe og den første i 1954. Kunnskapsformidling står fremdeles sentralt. Du har gjerne et behov for å konferere med fagfolk når du skal pusse opp selv, sier Østby.

Med årene har messen også lagt større vekt på at den skal gi folk inspirasjon.

– Folk skal bli oppdatert på nyheter og trender når de tar turen innom, sier Østby. Bygg Reis Deg går av stabelen 18. – 23. september på Norges Varemesse i Lillestrøm.