Digital revolusjon på gang

Norge står overfor en kraftig omstilling i byggeindustrien. En digital fremtid avtegner seg. Giganten blant norske byggherrer, Statsbygg, går foran.

På et seminar i Oslo 30. mai blir de nye digitale løsningene presentert og demonstrert , og nytten av dem synliggjort.

Statsbygg skal heretter satse på bruk av digitale bygningsinformasjonsmodeller (BIM) basert på åpne internasjonale standarder. Statsbyggs mål om økt bruk av digitale modeller i planlegging, prosjektering, bygging og drift er en avgjørelse som kan påvirke hele den norske bygge-, anleggs- og eiendomsnæringen.

På et seminar i Oslo 30. mai blir de nye digitale løsningene demonstrert og Statsbygg kommer - i spissen for en rekke andre sentrale aktører, for å fortelle hvorledes de digitale løsningen kan nyttiggjøres gjennom hele livsløpet til et bygg. Forsvarsbygg, Skanska og representanter for næringen og Byggekostnadsprogrammet kommer også.

Bruk av digitale informasjonsmodeller (BIM) medfører en digitalisering av planleggings-, bygge- og driftsprosessene som gjør at informasjonen i prosjektene kan databehandles effektivt. Det vil gjøre det mulig å utføre oppgavene bedre, og det vil bli mindre feil. Gevinsten er åpenbar: Billigere og bedre bygg.