LO skuffet over regjeringen

LO-forbundet Industri Energi er svært skuffet over at regjeringen tillater Hydro å selge sin petrokjemivirksomhet til utlandet.

– Vi er veldig skuffet over at regjeringen som eier ikke har lagt større press på Hydro i den prosessen som er gått, sier fagligpolitisk leder Frode Alfheim i Industri Energi til NTB. 

Han synes det er for lettvint at styret i Hydro får gjennomføre salget av Hydro Polymers «med næringsministeren som dominerende eier og passiv tilskuer». 

– Vi er veldig skuffet over at vi ikke har fått til en løsning som innebærer norsk eierskap med en tung statlig eierandel i et nytt petrokjemisk selskap i Norge, sier Alfheim

Industri Energi var svært kritiske til Bondevik-regjeringen da Statoil solgte seg ut av Borealis for knappe to år siden, med påfølgende nedleggelser i Norge. – Vi kan ikke se at dagens regjering har utført noe mer aktivt eierskap nå, sier Alfheim, som foreløpig ikke vil trekke noen konklusjoner om arbeidsplassene i Hydro Polymers. 

– Men vi kommer til å gå i dialog med de nye eieren for å forhøre oss om deres hensikter med oppkjøp og etablering av virksomhet i Norge, sier Alfheim.