Ordreboom i byggenæringen

Verdien av entreprenørenes beholdning av bygge- og anleggsprosjekter steg med 7 prosent i løpet av første kvartal, melder SSB.

Ordrebeholdningen var ved utgangen av kvartalet 19 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Bedriftenes beholdning av nye boligprosjekter målt i løpende kroner har ligget stabilt på et høyt nivå siden utgangen av andre kvartal i fjor. Tar vi hensyn til kostnadsveksten betyr det at volumet har gått noe ned i denne perioden.

For andre bygg enn boligbygg er tendensen motsatt. Tilgangen på nye andre bygg har økt vesentlig de to siste kvartalene, og verdien av ordrebeholdningen er 33 prosent høyere ved utgangen av første kvartal 2007, enn på samme tid i 2006.

Mer rehabilitering
Verdien av bedriftenes beholdning av rehabiliteringsprosjekter for boligbygg og andre bygg var henholdsvis 10 og 18 prosent høyere ved utgangen av første kvartal i år sammenlignet med samme tid i fjor.

Økt anleggsvirksomhet
Entreprenørene hadde en rekordhøy tilgang på nye anleggsprosjekter i første kvartal 2007. Ved utgangen av dette kvartalet var verdien av entreprenørenes anleggsreserver 18 prosent høyere enn på samme tid i 2006.