Jenterekruttering lykkes

Byggenæringen gleder seg over økt kvinneandel i en mannsdominert næring. - Vi ser det som en viktig målsetting å kunne tilby attraktive arbeidsplasser for kvinner, sier kompetansedirektør Jørgen Leegaard i BNL.

NHO arbeider godt med å få jentene inn i næringen, og vi har et godt samarbeid på dette området. Tallene fra Samordna opptak viser at halvparten av søkerne til ingeniørstudiet i byggdesign på Høgskolen i Agder er jenter. – Det viser at det nytter å gjøre noe konkret for å rekruttere jenter, sier NHO-direktør for arbeidslivspolitikk Sigrun Vågeng på NHOs hjemmeside.

Jenter og teknologifag

NHO Agder er aktivt med på Jenter og teknologifag på Sørlandet, et partnerskapsprosjekt mellom NHO, LO, Aust-Agder og Vest-Agder fylkeskommuner. Formålet er å bidra til økt interesse for teknologifag hos jenter, blant annet ved å vise frem jenter som forbilder.

Jenteøkning til ingeniørfag på Sørlandet

Tallene fra Samordna opptak, som ble lagt ut sist i april, viser at jentesøkningen til ingeniørfag på Sørlandet er økt også i år - med 25 prosent, fra 100 til 125. Det gir en jenteandel på 25 prosent. Til ingeniørstudiet i byggdesign er halvparten av de 74 søkerne jenter. - Her er det mye å hente i en nasjonal satsing for å få flere jenter til å velge realfag. Dette gir resultater, sier Vågeng. Prosjektet har hatt gode resultater de fire årene det har holdt på. På tre år er jentesøkningen til ingeniørfag økt med 300 prosent. Men man stopper ikke der: - Målsetningen er førti prosent jenter innen 2010. Resultatet fra bygg viser at det er mulig, sier undervisningsrådgiver i NHO Agder, Fred Skagestad. Også i landet for øvrig går søkningen til ingeniørstudier opp. Førsteprioritetssøknader har økt med 35 prosent blant jenter.