Sement og betong får regelhjelp

Sement- og betongbransjen er en av seks nye bransjer som nå kan få hjelp på regelhjelp.no.

Vekterselskaper, forhandlere av motorsykler og motorvogner, motorsykkelverksteder, produsenter av gips, glass, sement og betong, private etterforskere, produsenter av metallvarer og alle som driver import, agentur- eller engrosvirksomhet får regelhjelp. Nnettstedet Regelhjelp.no utvider sine tjenester til å omfatte seks nye bransjer.

Til nå er 43 bransjer omfattet på regelhjelp.no. Fem statlige etater står bak samarbeidet, og HMS-ansvarlige og daglige ledere i disse bransjene vil nå enkelt finne fram i kravene som gjelder sin virksomhet. På forsiden av Regelhjelp.no kan de enten velge bransje eller ganske enkelt taste inn organisasjonsnummeret sitt.

Krevende samordning

Det er Arbeidstilsynet, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Mattilsynet, Næringslivets sikkerhetsorganisasjon og Statens forurensningstilsyn som står bak nettstedet. Arbeids- og inkluderingsdepartementet finansierer arbeidet.

- Det har vært et stort løft for de fem etatene å samle kravene til de seks nye bransjene, sier prosjektleder Kirsti Torbjørnson. Å samle kravene til alle som driver med import, engros og agentur har vært krevende, og vi har gjort endringer i strukturen til nettstedet for å få det til, sier hun. Prosjektlederen er glad for entusiasmen medarbeiderne i de fem etatene viser i arbeidet for å gjøre regelverket mer tilgjengelig for brukerne.

Rydder på Regelhjelp

En av nyvinningene er produktkategorien. Der kan virksomhetene nå finne kravene til produktene de produserer, importerer eller selger.

Hittil har disse kravene stort sett vært sortert etter forvaltningsområde, men noe av det viktigste med Regelhjelp.no er at brukerne ikke skal trenge å vite hvilke myndigheter som har ansvaret for hva for å finne fram i regelverket. Som resultat av brukerundersøkelser og tilbakemeldinger fra brukerne har nettstedet også endret hovedmenyen og søkefunksjonen – for at nettstedet skal bli enda enklere å bruke.

 Flere etater ønsker å presentere sine krav på nettstedet. Dette er også et ønske fra mange av brukerne. Denne utvidelsen vil først være aktuelt når alle bransjene er på plass, men mot slutten av 2007 håper prosjektlederen at dette arbeidet kan starte.