Universitetet i Oslo femte best i Europa

Universitetet i Oslo er det beste i Norden og det femte beste i Europa, skal vi tro rankinglista til Webometrics.

– Dette er helt fantastisk, sier en glad og fornøyd rektor Geir Ellingsrud til Uniforum.

Webometrics’ liste publiseres av den spanske forskergruppa Internet Lab og er knyttet til Spanias forskningsråd. Antallet forskningsartikler på internett, tilbudet av digitale bibliotek, databaser, digitale kurs og bidrag på internasjonale forskningskonferanser er blant kriteriene for rangeringen.

Lista blir oppdatert to ganger i året. Universitetet i Cambridge topper lista i Europa, fulgt av Swiss Federal Institute of Technology i Zürich og universitetene i Oxford og Edinburgh. NTNU i Trondheim inntar ellevteplassen, mens Universitetet i Bergen er å finne på 26. plass. På verdensrankingen ligger UiO på 48. plass.

Denne lista toppes av Massachusetts Institute of Technology i USA, foran de andre amerikanske universitetene Stanford, Harvard og Berkeley. Først på 19. plass dukker Cambridge opp som det første ikkeamerikanske lærestedet. Andre internasjonale rankinglister har ikke gitt UiO like gode skussmål som Webometrics.

Ifølge Shanghai-rankingen var UiO verdens 68. beste universitet i 2006 og på lista til The Times endte Universitetet på Blindern helt ned på en 177. plass.