Mesta maner til kamp

Mesta fortsetter arbeidet med å skape blest om ingeniørfaget. Nå utfordrer de befolkningen i alle landets kommuner til å konkurrere i et kunnskapsbasert internettspill.

Kommunekampen har Mesta kalt den kunnskapsbaserte konkurransen som de nå kjører over åtte uker. På www.kommunekampen.no utfordres befolkningen i alle landets kommuner til å være med på å konkurrere om en spektakulær lekeplass. I tillegg kan skoleklasser delta og søke om stipend til faglig utdypning og er du deltaker i Kommunekampen har du også muligheten til å vinne det Mesta kaller Ingeniør NM. Premien her er et stipend på 50 000 til faglig utdypning. - Uke 2 av Kommunekampen er i gang og responsen til nå har vært bra. Pr.7 mai har over 360 kommuner fått poeng i Kommunekampen, 58 klasser har deltatt i Klassekampen og 203 personer har meldt seg på Ingeniør-NM. Pr i dag er det Træna kommune som leder Kommunekampen, sier kommunikasjonsdirektør Grunde Fredriksen i Mesta. Kommunekampen er Mestas bidrag til å sette et allment fokus på utdanning av flere ingeniører og realister. Mangelen på realister og ingeniører er som kjent prekær i dagens arbeidsmarked, og behovet for å utdanne flere ingeniører er stort. Under følger litt info om hver enkelt konkurranse:

Om kommunekampen

Hovedkonkurransen retter seg mot befolkningen i alle landets kommuner. Den kommunen som etter konkurranseslutt har flest riktige svar i forhold til innbyggertallet, vinner konkurransen. Premien i Kommunekampen er drømmelekeplassen etter modell av illustrasjonen. Mesta bekoster materialer og oppføring av lekeplassen iht. godkjent EU-standard, under forutsetning av at vinnerkommunen stiller tomt til disposisjon og overtar vedlikeholdsansvaret.

Om Klassekampen

Skoleklasser kan delta. Dere registrerer klassen etter at dere har besvart oppgavene. Det kåres ikke vinner i Klassekampen, men hver uke deles det ut et stipend på kr. 5000,- til en klasse som har deltatt. Ved utdeling av stipendet, som fritt kan disponeres til faglig fordypning, vektlegges klassens begrunnelse for hvordan pengene skal nyttes.

Om Ingeniør-NM

Som deltaker i Kommunekampen er du automatisk med i Ingeniør-NM. Etter Kommunekampens slutt avholdes en online-finale der man får 5 oppgaver som skal besvares på kortest mulig tid. For å være med må du ha deltatt i Kommunekampen, og du tar med deg poeng for hver oppgave du har klart å løse i de åtte ukene Kommunekampen varer. Hvert poeng teller. Vinneren mottar 50.000,- kroner i stipend som fritt kan disponeres til faglig fordypning. Kampanjen foregår uke 18 - 25. Finalen i Ingeniør-NM avslutter den endelige kampanjen tirsdag 26. juni - online kl 12.