Slår sammen messer

Tidsskriftsforlaget Skarland Press AS og Norsk Kommunalteknisk Forening har bestemt seg for å samkjøre fagmessene VVS-dagene og Kommunalteknikk i 2008. 

Den 29. oktober 2008 åpnes dørene til VVS-dagene og Miljø & Teknikk / Kommunalteknikk, M&T/Kt.08, hos Norges Varemesse på Lillestrøm. Arrangørene ønsker med dette samarbeidet å styrke besøksgrunnlaget for begge messearrangementene. I tillegg til å arrangere VVS-dagene 2008 og Miljø & Teknikk / Kommunalteknikk, M&T/Kt.08 parallelt har messearrangørene en ny felles messe på beddingen.

FDV-dagene (forvaltning, drift og vedlikehold av bygg), som vil gå av stabelen samtidig med de veletablerte fagmessene VVS-dagene 2008 og M&T/Kt.08. – Vi er helt sikre på at vårt samarbeid vil styrke begge messene. VVS-dagene 2008 og Kommunalteknikk 2008 er to separate arrangementer, med hver sine eiere. Men vi kommer til å samarbeide tett på flere områder.

Blant annet gjennom felles markedsføring, felles seminarer og med vårt felles løft - FDV-dagene, forteller generalsekretær i Norsk Kommunalteknisk Forening, Per Næss og daglig leder i Skarland Press AS, Tore Kristensen. Større og bedre messetilbud Ideen om en parallellkjøring av messene dukket opp i 2006. Etter konstruktive forhandlinger mellom partene ble det klart for et parallellarrangement høsten 2008. Både Skarland Press AS og Norsk Kommunalteknisk Forening har store forhåpninger til dette samarbeidet.

– Vi er sikre på at samarbeidet vil vitalisere og modernisere messene til beste for de besøkende. Vi gir dermed våre besøkende en variert og spennende fagmesse. Til sammen blir vi en av Norges største fagmesser, sier Tore Kristensen og Per Næss.

Fra kilden til springen – Det er slik at vi til sammen dekker et stort antall fagområder, fra varme- og energiløsninger til idretts- og grøntanlegg. På flere områder er vi også nær hverandres nedslagsfelt. For eksempel dekker den ene messen vann fra kilden, mens den andre messen viser hvordan vannet kan benyttes i de tusen hjem.

Messene dekker tradisjonelt forskjellige fagområder, men i et skjæringspunkt ser vi flere positive synergier. Norske kommuner satser nå stort på fjernvarme og nye oppvarmingsløsninger. Dette fagområdet er en markant del av VVS-dagenes utstilling. Likeledes er det mange i VVS-bransjen som vil ha interesse av å besøke blant annet VA-utstillingen inne i M&T/Kt.08s utstillingshaller. Vi forventer besøk fra minst 15 000 fagfolk i løpet av de tre messedagene, forteller Per Næss og Tore Kristensen.