Tempo hos COWI

Striden om det tidligere søsterselskapet Hjellnes COWI har ikke gått på helsa løs for norske COWI som nådde sine økonomiske mål i fjor med god margin.

Dermed ble det vel ni millioner kroner til lik overskuddsdeling for selskapets medarbeidere.

Det norske COWI-konsernet med datterselskapet Norsas økte omsetningen i fjor med 20 prosent til 576,4 millioner kroner.

Etter overskuddsdeling til ansatte på 9,6 millioner kroner ble resultatet før skatt 43,6 millioner kroner mot vel 29 millioner året før. Dette gir en fortjenestemargin på 7,6 prosent mot 6,1 i 2005.

Adm. direktør Christian Nørgaard Madsen er godt fornøyd med rekordresultatet for 2006 som er et år han karakteriserer for så vel eget selskap som bransjen med ordet tempo.

Han opplyser at COWI etter første kvartal i år ligger godt foran budsjett og fjoråresresultatene, og utviklingen i andre kvartal ligger likedan an. Men på grunn av avdabbende aktivitetsnivå i siste halvår på grunn av renteeffekt og at bygeprosjekter vil bli utsatt på grunn av kapasitetsproblemer kombinert med et dyrt lønnsoppgjør, tror han det blir vanskelig å opprettholde inntjeningsnivået i 2007.

COWI kan glede seg over å ha lykkes med rekrutteringen i et presset marked. Etter en nettotilvekst på 65 medarbeidere, jobbet det ved siste årsskifte 527 personer i konsernet. COWI fører en aktiv likestillingspolitikk.

Selskapet har en total kvinneandel på 25 prosent som ikke har endret seg fra 2005. Men det har skjedd en ønsket utvikling ved at kvinneandelen i de operative enhetene har økt fra 17 til 22 prosent på bekostning av kvinneandelen i administrasjonen som har falt fra 75 til 66 prosent. En av syv ledere i konsernet er kvinne, mens seks av 38 i mellomledelsen er det. Videre er tre av syv faste styremedlemmer kvinner, og her legger vi merke til at den mediefokuserte Marit Arnstad er på plass.