WPT blir Kebony

Wood Polymer Technologies bytter navn til Kebony, og bygger skala fabrikk for produksjon av miljøvennlige trematerialer basert på norsk teknologi.

(Wood AS, en gruppering bestående av forskjellige selskaper tilknyttet Høegh familien, Dyvi Invest AS (Dyvi), Flette AS (Skaugen Gleichman), Hektor AS (Halvor Svartdal), MP Pensjon og Giotto AS (Knut Brundtland) med flere tilfører Kebony ASA (tidligere Wood Polymer Technologies ASA ”WPT”) ca. MNOK 150 slik at selskapet kan realisere byggingen av en industriell fabrikk for produksjon av modifiserte trematerialer som alternativ til tropiske tresorter og tradisjonelt impregnert trevirke.

Videre styrkes styret, samtidig som fokusering økes på markedsføring og merkevarebygging. Tilførselen av MNOK 150 i egenkapital sørger for tilstrekkelig kapital til bygging av fabrikk, markedsføring og driftskapital. En rettet emisjon mot eksisterende aksjonærer på MNOK 20 til samme kurs vil i tillegg bli gjennomført i etterkant av denne transaksjonen. Kebony ASA har over flere år utviklet miljøvennlige teknologier for å forbedre egenskapene ved nordiske tresorter. Teknologiene har fått betydelig internasjonal anerkjennelse, hvilket har resultert i tildeling av miljøpriser og miljømerking av produktene (svanemerking).

Behandlingen medfører at nordisk trevirke får tilsvarende eller bedre egenskaper enn utrydningstruet tropisk trevirke – produktet Kebony, samtidig som metoden gir materialer som er fullgode alternativer til miljøskadelig impregnert trevirke – produktet VisorWood. Kebony Products DA, Herøya i Porsgrunn produserer for tiden materialer med metoden for leveranser til det norske markedet. Formålet til Wood AS er langsiktig industrielt eierskap i Kebony ASA.

- Kebony ASA er et selskap som har kommet langt i å bygge opp en solid norsk miljøteknologi innenfor et spennende område. Wood AS vil ha et langsiktig perspektiv på å bygge selskapet videre. Hovedsatsningen fremover vil være å bygge fabrikken og å styrke fokuset innenfor markedsføring og branding, sier Thomas Høegh, representant for Høegh familien og påtroppende styremedlem.