Framgang for SINTEF

Forskningskonsernet SINTEF forbedret årsresultatet til 92 millioner kroner i 2006 og melder om resultatframgang for andre år på rad.

Konsernsjef Unni Steinsmo presenterte årsregnskapet på en pressekonferanse i Trondheim torsdag. Hun mener årsregnskapet er godt, men påpeker at det fortsatt er nødvendig å bedre driftsresultatet i noen av konsernområdene.

I fjor hadde SINTEF et årsresultat på 59 millioner kroner, mens det året før var et underskudd på 26 millioner kroner. SINTEF arbeidet i 2006 med 6.060 prosjekter for 2.070 kunder.

Brutto driftsinntekter var på cirka 2 milliarder kroner. Av dette kom 12 prosent fra internasjonale oppdrag. Ledelsen framhever i årsmeldingen at en viktig del av SINTEFs samfunnsrolle er at det skapes nye bedrifter basert på konsernets forskningsvirksomhet.

I 2006 ble det ved lisensavtaler og bedriftsetableringer gjennomført 12 kommersialiseringer av SINTEF-teknologier. SINTEF har cirka 1.900 ansatte, og presenterer seg som Europas fjerde største og Skandinavias største uavhengige forskningsorganisasjon.