MUR+BETONG lansert

Onsdag lanseres et nytt fag- og inspirasjonsmagasin inneni mur og betong. MUR+BETONG skal gi leserne inspirasjon og faglig kunnskapsformidling.

Bladet henvender seg primært til arkitekter, rådgivende ingeniører, byggherrer og entreprenører, og har et uttrykk som appellerer til enhver som er opptatt av unik arkitektur, ny teknikk og spennende byggverk.

- Målet vårt er å gi en grundig og allsidig presentasjon av det potensialet og de arkitektoniske og tekniske kvaliteter som ligger i tunge byggematerialer. Mulighetene for hva man kan gjøre med mur og betong er nærmest uendelige, sier redaktør Mari Flaata. Det nye bladets grafiske profil er stilren, minimalistisk og oversiktlig.

- Utseendet skal reflektere det unike preg som bygg i mur og betong ofte har, sier Flaata. Arkitektur og teknikk To sentrale temaer i bladet er arkitektur og teknikk. I tillegg til at norske arkitekter presenterer egne byggverk, har professor Dahle, sivilark. MNAL, en egen spalte som omhandler utenlandsk arkitektur.

MUR+BETONG vil belyse tekniske temaer innen beskrivelser, detaljer, dimensjonering og utførelse, samt ha stoff om nye produkter og løsninger. Alle temaer og innfallsvinkler vil bli grundig behandlet av fagfolk innen de ulike områdene.

MUR+BETONG vil i første omgang utkomme med fire nummer i året. Disse vil blant annet dekke fagområdene ferdigbetong, byggkeramikk, betongelementer, tegl, blokk, puss, mørtel og belegningsstein. MUR+BETONG er en videreutvikling av bladet MUR, som har vært utgitt siden 1942. Opplaget er på 2400.