Stein Eriksen ny Peab-sjef

Stein Eriksen (45) blir ny Peab-sjef i Norge fra nyttår, mens avtroppende administrerende direktør Petter Elvestad inntar vervet som styreleder i Peab Norge.

Eriksen kommer fra stillingen som direktør for strategi- og forretningsutvikling i Peab i Norge. - Jeg ser frem til å lede arbeidet med å videreutvikle Peab i Norge. Selskapet har en sterk eier, dyktige medarbeidere, et godt arbeidsmiljø og er i dag godt rustet for videre vekst, sier påtroppende administrerende direktør Stein Eriksen. Eriksen har jobbet i Peab siden 2001, da han kom fra Selmer Skanska. Som en av Elvestads nærmeste medarbeidere i ledergruppen de siste årene har Eriksen vært sentral i Peab Norges strategi-, forretnings- og organisasjonsutviklingsarbeid. - Vi er veldig glade for at Stein tar denne utfordringen. Han representerer både fornyelse og kontinuitet, sier Petter Elvestad.

Styrket kvalitet og økt kundefokus

Dagens ledelse har arbeidet med å styrke Peabs evne til å levere kvalitet. Eriksen har vært sentral i den snuoperasjonen selskapet har vært gjennom siden 2002. - Vi ser veldig oppmuntrende resultater av snuoperasjonen, og vi vil videreføre arbeidet med å skape stabil lønnsomhet i Peabs virksomhet i Norge, sier Eriksen. I løpet av det siste året er åtte større prosjekter innen næring, bolig og anlegg ferdigstilt i tråd med selskapets mål om null feil og mangler ved overlevering. Det økte kundefokus og satsingen på leverandørsamarbeid i selskapet viser dermed gode resultater.

Siviløkonom

I Selmer Skanska var Eriksen organisasjonssjef, med ansvar for integrasjonen mellom de to entreprenørvirksomhetene etter oppkjøpet. Før dette ledet Eriksen Skanska-konsernets strategi- og utviklingsarbeid i Norge. Stein Eriksen er utdannet siviløkonom og har gjennomført Hærens Krigsskole.